Juleavslutning med 330-skvadronen

Idag stilte vi opp på juleavslutningen i DIOet vårt, hos 330-skvadronen på Sola. John tok initiativet til dette besøket denne gangen, som flere andre ganger. Nærmere 25 ekvipasjer stilte opp på arrangementet, så det er ingen tvil om at det ble oppfattet som positivt. 

Aud og Odin samt Speedy og jeg var definitivt ekvipasjene med mest år på baken. Tone og Paul var med de også, men de stilte med ungfolene Emma og Otto.

Vi startet med en teoriøkt inne i hangaren til skvadronen. Ørene sto rett til værs hos de fleste da skvadronlederen gikk gjennom opplegget for dagen, Etterpå giikk vi sammen med hundene våre mot treningsområdet, som lå ca. 200 meter unna hangaren.

b01
De fremmøtte lytter andektig på instruksjonene fra sjefen for 330-skadronen på Sola

 

b02
Sea King’en lander på øvelsesfeltet

Vi begynte forsiktig med å gå gjennom helikopteret med alle systemer systemer avslått, hundene med munnkurv.

b03
Speedy taklet munnkurven fint takket være flere kvelder med trening, med mor

Etterhvert tok både lydnivå og vindstyrke seg opp. Antall ekvipasjer som klatret ombord i helikopteret avtok etterhvert, men de fleste fikk med seg 1-2 passeringen med helikoptermotoren igang,

b04
Aud og Odin har klatret gjennom helikopteret
b05
Morten og Snusken er ferdig med den første økten, Aud og Odin med flere følger på
b07
Aud og Odin venter på neste økt. Bodil og Felix er foran i køen. Paul og Otto er ferdig med økten sin. Gro Elin og Scott venner seg til munnkurv og helikopterlyd
b08
Speedy og Kaare venter på tur

 Hvor mange som deltok på det siste løftet, er jeg ikke sikker på, men mens Speedy og jeg ventet på tur, blåste det ordentlig. At det begynte å hagle, gjorde det ikke lettere. Hender og føtter ble etterhvert ganske valne.

b10
Fyttigkatta som det blåste da Sea King’en steg til værs. Aud, Paul og Stig må jobbe for å stå imot vindtrykket. Hundene er mer avslappet
b09
Speedy taklet munnkurven veldig fint, det samme gjaldt vinden fra helikopteret da rotorene gikk for fullt
b12
Stig og Mira stod av ordentlige haglebyger i tillegg til ventetiden

Etter å ha fulgt med på at Cecilie og Kjell-Ove, Oddvar og Aud med hunder, Aud med vår 13 år gamle Odin, bli firt ned fra Sea Kingen, var det Speedy og min sin tur, sammen Stig og Mira. Det gikk som fot i hose, for begge ekvipasjene.

b11
Oddvar og Jago fires ned fra Sea King’en


b13
Aud og Odin er på vei ned fra helikopteret

Etter helikopterløftet samlet hele gjengen seg til kaffe og julekaker i brakka til 330-skvadronen. Det gjorde ordentlig godt. Etterpå satte vi kursen hjemover. Dagen ble for min del avsluttet med godkjenning av Pauls fysiske test, etter at han og Otto hadde fullført vel to runder rundt Hålandsvannet. Nå venter en kveld med Netflix og forberedelser til juleinnrykk av barn, svigerbarn og barnebarn fra Bergen. Vi gleder oss!