Samøvelse med Røde kors

Jeg skulle egentlig være figurant, men det var for mange figuranter i forhold til hundeførere.Dermed fikk jeg være med å gå sammen med en hundeekvipasje. Vi hadde med oss tre fra Røde Kors. Hunden gjorde raskt funn. Røde Kors folkene satte i gang med førstehjelp. Markøren var bevisstløs. Luftveien måtte sikres, så fikk vi se på surring på båre. Vi fikk faktisk bært et stykke også før han kvknet til. Kjekk øvelse. Kjekt å samarbeide med Røde kors.

Kaare og Speedy søkte sammen med to fra Røde Kors. Vi søkte av en teig noen hundre meter fra KO. Vi søkte først langs stien mot Lifjell. Speedy slo på spor her og der. Vi fant iallefall tre turorienteringsposter, men ingen figurant. På vei tilbake var tanken å først søke litt på oversiden av stien, deretter søke ned mot havet. Pga. mørket gikk vi i ring iallefall to ganger. Men omsider fant vi retningen. I nærheten av en liten falleferdig hytte sendte jeg Speedy med vinden langs en høyde. Etter en liten stund kom han tilbake, uten melding, men han satte kursen tilbake i en slik fart at jeg regnet med at han hadde gjort funn.

Det stemte. Han halset da han fant figuranten igjen, og jeg og Røde Kors folkene fikk tatt oss av ham. Han var bevisstløs og vanskelig å få i stabilt sideleie der han lå. Etter litt løfting og sleping fikk vi plassert han på et bedre sted. Akkurat da fikk vi beskjed fra KO om at figuranten var frisk igjen.

Figuranten kunne da fortelle at Speedy ikke hadde fått tak i bittet. Han hadde prøvd å hjelpe ham, men Speedy returnerte før han fikk gjort det. Det var greit å få en bekreftelse på at Speedy returnerer til figurant og melder selv om han ikke fikk tak i bittet. Det kan jo skje også på en leteaksjon, men episoden viser ellers hvor viktig det er å sjekke nøye at alt er OK før en starter søket.