Prøvedag ved Flassavatnet.

Denne dagen skulle jeg prøve meg på første re med Mist.Jeg var som vanlig kjempenervøs. Sprang på do før vi dro og masse sommerfugler i magen. Ser ikke ut til at jeg blir noe bedre uansett hvor mange prøver jeg går opp til.

Mist runderte kjempebra. Fine lange slag og jobbet godt. Fant første fig og fin hals. Videre gikk det så det suste og hun fant figurant nr to. Hun var lenge borte, men jeg ville ikke rope på henne før jeg så henne. Når hun blir så lenge borte jobber hun med noe. Så hørte jeg ett bjeff. Det gikk en stund så kom hun inn i full fart men bråstoppet like før midtlinjen. Det var ikke vanskelig å se at hun hadde gjort funn. Jeg glemte meg bort og sa “ja” til henne. Mist halset da noen ganger og sprang tilbake til figuranten og halset fint der. Meldingen ble imdlertid ikke godkjent fordi jeg hadde animert henne til å halse hos meg, så da måtte vi bare bare snu og tusle slukøret tilbake til standplass. Det var dumt for Mist runderte virkelig bra. Flink hund og dum fører. Gaffateip over munnen på fører neste gang :).

Sporet bestod vi imidlertid med glans. Mist jobbet rolig og fint i sporoppsøket.  Hun slo fint på sporet, sjekket baksporet og jeg lot henne jobbe linen ut før jeg meldte spor. Vi fikk god tur tilbake fra dommer og prøveleder og så bar det avgårde med oss. Mist jobba kjempebra og fant alle fire gjenstandene og slutten på 21 minutter. Flinke jenta :))

5 Comments