Treningssamling på Tjørn

Vi kom oppover litt seint på fredag fordi Kaare kom seint hjem med flyet fra Oslo. På grunn av frafall stod vi uten noen til å lage middag på fredag.

Vi tok utfordringen på strak arm, og ankom med bilen full av pizza fra Pizzabakeren på Ålgård. Vi ble godt mottatt :). Dagen etter skulle det være øvelse for de A-godkjente, og det var også noen som skulle ta B prøver. Vi var fire A-godkjente som deltok på samlingen. Øvelsen skulle starte i ellevetiden, så prøvene ble igangsatt i halvti-tiden. Vi regnet med å være ferdige til øvelsen startet. Uansett var to hundeførere klare til elleve. I det vanlige livet er det jo ofte slik at hundeførerne ikke ankommer samtidig. De to hundeførerne som var klare satte i gang kl elleve og løste hele oppgaven på 40 min 🙂 De var kjempeflinke, så det var nok like greit at ikke alle var klare til å delta med en gang :). I tillegg er Mist ikke helt bra i foten sin etter en kloskade, så jeg hadde planer om sportrening i helgen. Kaare og jeg startet søk etter en sekk som ikke var funnet. Mist mistet potesokken sin, så jeg avbøt dette søket fordi jeg var redd for at skaden hennes skulle bli verre. I stedet fikk vi et kjekt spor som Mist løste med glans, med ny og bedre festet potesokk. Lørdagstreningen ble avsluttet med appellprøver. Da var det begynt å snø kraftig, og det var en våt og temmelig forfrossen gjeng som ankom hytta på lørdagskvelden. Vi fikk en deilig middag og hadde en koselig kveld :).

På søndagen trente Mist og jeg spor. Vi fikk lagt hele tre spor gjennom runderingsløypa. Det er genialt å trene krysninger når det er sporsnø. Første sporet var lagt etter at runderingen var ferdig i det området. Dvs. at sporet som skulle gås, var ferskere enn krysningene. Det gikk så det suste. Mist brydde seg ikke om de eldre sporene, men fulgte det ferske i full fart. De neste var sporet lagt ut først og krysningene var nyere. På det første sporet ville Mist følge krysningene som var ferskere. Men jeg holdt litt igjen, og hun fikk ros når hun tok rett spor. Dette sporet hadde jeg lagt ut selv. Det siste sporet var lagt av en annen. Dette sporet gikk kjempebra.Det var blitt ca 4t og 30 min. Det var artig å se på at Mist nå enten overså krysningene helt, eller at hun skjekket de grundig, og så valgte rett spor. Vi fikkk tre flotte spor i dag og mange nyttige erfaringer å ta med videre i sekken 🙂 Tusen takk til alle som deltok på samlingen for en trivelig helg 🙂