Prøvedag 1. konte på 2.re

I dag skulle vi møte i Vigreskogen til A-prøver.Jeg var ikke særlig nervøs. Speedy har både rundert bra, og gått gode spor i det siste så jeg tenkte at i dag går det nok bra. Speedy og jeg var første sporekvipasje ut. Vi startet sporoppsøket. Speedy gikk rolig og fint så slo han på spor. Jeg ventet han ganske lenge ut før jeg meldte spor, men var sikker på at han var på spor. Fikk nei. Ropte Speedy tilbake og ville søke videre, men da ville Speedy gå sporet andre veien. Som regele pleier han selv å snu, men jeg tenkte kanskje jeg ikke hadde ventet han lenge nok ut. Lot han gå ganske langt før jeg meldte spor , men nei. Ropte Speedy tilbake og sa SHIT. Vi roet oss godt ned og jeg sa til Speedy at nå gjelder det. Vi har en sjanse til å melde spor igjen. Speedy starte å søke videre rolig og greit. Så slo han igjen på spor. Jeg lot han gå lina ut og begynte å følge på. Kjente at det var trøkk i lina. Som regel ville han ha snudd før dette om det var bakspor. Strakte armen nølende opp i været og meldte spor. Fikk god tur. Jeg vet ikke om det var det første sporte han slo på som gjorde det, men han virket ikke helt festet på dette sporet. Da han tok en nitti graders vinkel etter en sti og krysset over en annen og begynte å sirkle så var det ganske klart at vi hadde gått av. Jeg tok Speedy med tilbake, men lurte litt på hvilken av mastene det var vi hadde fått sporutgang fra. Mens jeg lurte på det så fant Speedy sporet igjen og satte avgårde og vi fant første gjenstand, Videre bar det, Denne gangen krysset han stien hvor vi hadde sporet av sist. Forbi rådyrplassen og gjennom en skog,  så sjekket han litt her og litt der og dro meg med. Her fant han selv ut at vi måtte tilbake og plutselig fant vi gjenstand nr to. Videre bar det. Speedy  jobbet og jobbet. Vi krysset en sti hvor jeg så spor som gikk motsatt vei av der Speedy ville, men jeg klarte å holde meg rolig og lot Speedy jobbe og velge vei. Så fant vi gjenstand nr 3. midt i en skog. Speedy ville så fort videre at jeg rakk ikke merke stedet. Litt etter begynte han og sirkle. Det var nok her tiden virkelig gikk fra oss. Speedy jobbet og jobbet. Jeg gikk bakover mot der jeg mente vi hadde hatt spor, men skog er skog og jeg husket ikke helt hvor jeg hadde funnet siste gjenstand. Speedy jobbet som en helt og jeg hang bak. Til slutt hadde vi visst rygget nok langt bak for plutselig slo han tydelig på et spor som gikk en litt annen retning enn der han tidligere hadde jobbet. Vips så var gjenstand nr 4 der. Jeg følte at tiden hadde gått fra oss så jeg lot Speedy jobbe helt fritt. Slapp sporlinen og jogget etter. Vi kom mot der slutten hadde ligget, men tidtaker hadde tatt slutten med og gått derfra for å lete etter oss. Tiden var ute, og vel så det, men hun så at vi var på rett plass så vi hadde funnet slutten. Uansett synes jeg Speedy jobbet kjempebra i dag  og han er ikke typen som gir opp 🙂

Så var det bare å komme seg tilbake til rundering. Vi var godt varmet opp :). Vi startet litt før  sløyfa som markerte starten, Speedy jobbet kjempebra og vi runderte bra. Så ble vi stoppet. Vi hadde gått over første fig. Dommerne kunne fortelle at vinden hadde skiftet retning flere ganger på førti meter. Speedy hadde dekket godt, men vi hadde  rette og slett uflaks i dag. Vinden var ikke på vår side. Så da var det gort. Vi har heldigvis ett forsøk igjen. Må både vind og alt mulig annet stå på vår side den dagen vi prøver igjen 🙂

b01

Odin fikk et felt. Han jobbet rolig og konsentrert og fant fire gjenstander. Apporten kunne vært bedre, men det viktigste var at pensjonisten fikk kost seg litt 🙂