Sjette juledag

Gradestokken viste ca. null grader da vi sto opp, og skyene hang lavt over fjellene. Herlig, tenkte vi.Etter å ha kost oss med frokosten, kledde vi på oss for å lufte hundene og beskue nabolaget, området rundt parkeringsplassen spesielt. Da vi ankom Lindåsen kvelden før, hadde det gått et ras langs en av bekkene opp lia. Dette hadde sperret en av veiene opp i feltet og endret kursen på bekken, slik at den istedet for å gå under veien gikk over og trengte inn på parkeringsplassen.

Rene skjære eventyrstemningen ute

Da vi kom nedover, kunne vi se at vannstanden hadde sunket betraktelig og at begge bilene stod på fast grunn. De fleste hadde flyttet bilene sine bort ifra det oversvømte området, slik at det var god plass rundt bilene våre.

Etter en tur rundt i hyttefeltet returnerte vi til hytta. Der sto lefser og en kaffetår og ventet. Det var godt å komme seg i ly igjen. Det hadde begynt å snø skikkelig igjen.

Koselig inne

Det snødde også da Kaare noen timer senere tok guttene ut på en ny luftetur oppover mot Foletonuten. Trugene sank dypt. Det hadde sikkert snødd 15-20 cm i løpet av dagen og snøen under var ganske så myk, den også. Da Kaare kom tilbake, hadde Paul måkte bort snøen fra terrassene. Kjempeflott!

Paul rydder terrassen

På tur med guttene

Speedy kvister trær

Litt etterpå var middagen klar. Aud hadde laget svinesteik med søtpotet-stappe, surkål, gulrøtter, rosenkål, blomkål og brokolli samt moltekrem til dessert. Vi formelig veltet oss fra bordet.

Middagen inntas

Etter middagen fikk Kaare med seg litt av Tour de Ski før han måtte vike plassen for Aud og Hilde Marie, som ville prøve seg på Singstar. I løpet av den nærmeste timen hjallet det mange fine Abba-låter gjennom hytta.

Etter litt lesing, TV-titting – jammen moro å se den unge utgaven av Inspector Morse – og en ny luftetur med guttene, bestemte vi oss for å legge oss. Først måtte vi imidlertid lufte litt. Mange stearinglys hadde økt emperaturen i hytta så mye at litt lufting var påkrevd.