Lillejulaften

Vi våknet tidlig idag, mest fordi at Jon Eirik og Mandy var  tur sørover mot Neubrandenburg. Etter litt SMSing fant vi ut at de var kommet seg trygt ombord  ferga til Hirtshals.

Etter en liten luftetur med guttene (Odin og Speed) samlet vi oss rundt frokostbordet. Alle sorter pålegg ble satt fram og fortært. Gode og mette begynte vi å pakke i bilene, og i tolv-tiden satte vi kursen for Lindåsen. Kaare stakk innom Kari og Ole Petter på veien, og fikk slått av noen ord med dem igjen. Det var virkelig trivelig.

Paul satt på med Kaare. Resten – Aud og Hilde Marie samt Ann Karin, Runar og lille Mathias – ventet på oss på Vikeså. De hadde heldigvis kjørt i forveien, for det hadde begynt å snø i tillegg til at det hadde begynt å blåse ganske så sterkt, i følge nyhetene oppimot storm. Det gjorde sikten til tider ganske så dårlig samtidig som det etterhvert begynte å bli litt fokksnø i veibanen.

Turen gikk heldigvis greit, uten spesielle problemer. Det mest dramatiske bestod i at Paul og Kaare måtte legge kjettinger på Golfen før de kunne kjøre opp til Lindåsen.

Fra parkeringsplassen og opp til hytta fraktet Egil Netland oss opp. Det var egentlig Espen som skulle kjøre oss opp, men han måtte ha med seg årets siste jaktdag.

Vel framme på hytta fyrte vi opp i ovnen og kom oss ordentlig på plass. I sjutiden spiste vi julegrøt, i ni-tiden inntok vi gløgg og julekaker. I elleve-tiden tikket det inn en SMS ifra Jon Eirik med beskjed om at han og Mandy var kommet vel fram. Det hadde vært litt småkaotisk i Danmark og slaps på veiene både her og der, og langs veien stod det flere steder forlatte biler. Men de hadde ikke opplevd noen problemer, takk og pris. I halvtolv-tiden fant vi køya. Det snødde som bare det hele kvelden, og temperaturen lå på -6 ute, ca. 24 inne. Lille Mathias fulgte intenst med på alt rundt seg, mens vi voksne satt og pratet, leste bøker og spilte Scrabble. Det ble en fin førjulskveld.

EttermiddagsmatJulegrøt