Julaften

Julaften opprant med 5-6 kuldegrader og snø, masse snø. Runar og Mathias var tidlig oppe, og hadde fyrt opp ovnen før vi andre kom oss opp. Så da vi i 10-tiden satte oss ned ved frokost-bordet, var det godt og varmt.Fyringsvokterne smiler lunt

Mye god mat venter

Fruen smiler glad og fornøyd

Etter en herlig julefrokost med masse godt pålegg og variert brødmat, luftet Kaare hundene. Etterpå måkte han og Paul av terrassene.

Odin i snøen

Etter litt avslapping  og et huskjøp – Hilde Marie og Paul fikk i tolv-tiden tilslag på et bud på et flott hus i Kvernevik – spente Aud, Runar og Kaare på seg skiene, Hilde Marie og Paul trugene, og gikk opp til Foletonuten og Barlundsfjellet. Hundene var selvsagt med, de også.

På tur opp til Foletonuten

På Foletonuten

Det snødde tett hele tiden, men opp – og ned – kom vi. Det hadde lagt seg ca. 20 cm med nysnø oppå årets første ordentlige snølag, så det var tungt å gå på ski såvel som på truger.

Tilbake på hytta begynte Aud med julemiddagen. Tradisjonen tro stod det på menyen fylt kalkun med waldorfsalat, poteter og en deilig hjemmelaget saus. Til dessert skulle vi ha risenkrem.

Klokka seks satte vi oss ved middagsbordet, høytidsstemt som bare det, til tross for at de fleste av oss var litt utradisjonelt kledd. Mathias var den eneste bunadskledde. Jentene stilte i kjole.  Runar hadde på seg finskjorte, slips og slipsnål. Paul hadde tatt på seg en skjorte, Kaare en T-skjorte.

Klare til pakkeutdeling

I ni-tiden begynte vi pakkeåpningen. Ann Karin delte ut pakkene. Det var ingen tvil om hvem som fikk mest gaver. Det var lille Mathias. Foreldrene hadde sin fulle hyre med å holde oversikten.

Vi er igang

Hilde Marie og Paul smilte om kapp med hverandre

De fleste pakkene er pakket ut

Ann Karin noterer ned hva de har fått av hvem

Tante Hilde Marie og godgutten

Vi var alle sammen svært fornøyde med julegaver og feiringen da vi i elleve-tolv tiden stupte til sengs etter den første julekvelden på hytta, slitne men lykkelige.