Femte juledag

Heller ikke femte juledag tok vi noen bilder. Men dagen startet tradisjonen tro med en god julefrokost hjemme i Kvernevik.Etter en luftetur med guttene, dvs. Odin og Speedy, begynte vi å pakke. Vi hadde bestemt oss for å dra tilbake til Lindåsen og hytta igjen.

I to-tiden var vi klare til å kjøre oppover. Det regnet og blåste, og løypemeldingene langs veiene opp mot Sirdalen var ikke de beste. Men tanken på forsatt hvit jul fristet.

Det var utrolig mye vann på veiene pga. høyere temperatur og smeltende snø samt store mengder med regn. Langs Gyavatnet hadde en god del is og småsteiner falt ned i kjørebanen, og enkelte steder hadde det dannet seg rene innsjøer som hadde flommet over veien også. Men vi kom oss velberget fram til veien opp til Lindåsen.

Der måtte vi legge kjettinger på Golfen. Det var for glatt etter veien opp til parkeringsplassen til å kunne kjøre med piggfrie vinterdekk. Legging av kjettinger krever øvelse, fant vi etterhvert ut. Det tok nærmere en time å få på de to kjettingene. Men omsider fikk vi kjørt oppover. Aud og Landcruiseren kruset avgårde uten kjettinger eller lignende. Paul, Kaare og Golfen kom seg greit oppover, de også, i førstegearet.

Oppe ved parkeringsplassen ventet Isak, broren til Espen N, på oss. Vi fikk lastet baggasje og Hilde Marie på skuteren og sendt dem oppover med Isak. Paul dro pulken oppover. Aud og Kaare hjalp en hyttenabo som hadde hjulpet oss med kjettingene, den siste biten oppover til parkeringsplassen. Han kjørte en VW Multivan, og måtte rygge oppover den siste bakken for å komme seg opp.

Vel framme på hytta begynte Aud å lage middag. Ribbe, medisterkaker og medisterpølser med tilbehør samt øl og akevitt stod på menyen. Etter en herlig middag og en av Harry Potter filmene, køyet vi.