Andre juledag

Også andre juledag var det godt og varmt i hytta da vi sto opp. Runar og Mathias hadde funnet døgnrytmen, og var igjen tidligst oppe.

Julefrokost

Etter nok en herlig julefrokost, begynte Ann Karin og Runar å pakke. Nå var det besteforeldrene på Stord sin tur til å få storbesøk.

I ellevetiden var alt pakket og klart. Det ble rene flyttelasset. Paul og Runar fraktet en god del nedover på pulk. Resten bar vi nedover i sekker og poser. Til slutt bar bestemor Aud lille Mathias nedover.

Lufting av hundene

I halvtolv-tiden var de tre bergenserne våre klar til å kjøre avgårde. Vi sa ha det, og ba dem hilse til besteforeldrene på Stord.

Vel tilbake på hytta slappet vi av litt før vi fant ut at vi måtte ut en tur igjen. Vi spente på oss ski og truger og satte nok en gang kursen mot Foletonuten. Det hadde blitt varmere ute og nysnøen kram. Vi tok feller på skiene for å unngå bakglatte ski, men fikk istedet massive klabber. Etter litt om og men kom vi oss opp på Foletonuten igjen. Det var tåkete der oppe, men bakom så vi antydning til sol.  

Litt utpå kvelden begynte himmelen å bli blå og stjerner og måne tittet fram. Etter å ha spist middag – laks med tilbehør – tok vi en tur ut igjen for å lufte hundene. Det var fantastisk fint ute. Fullmånen lyste opp hele fjellheimen. Og enkelte stjernetegn avtegnet seg tydelige på himmelen.

Vi ble værende ute i et par timer og titte på himmelen, landskapet og luen fra gruen før vi gikk inn igjen. Da var tiden inne for å komme seg til sengs. Nok en kjekk juledag var over.