Bakspor på Skykula

Vi var fire som ville gå spor på søndag og vi ble sendt opp til Skykula.Frode la et spor til Odin på ca en kilometer med fire gjenstander og slutt. Mens vi ventet på sporene laget Frode og jeg et patruljesøk for Odin og Bandit. Odin slo fint på figuranten mens han gikk i line på veien. Han gjorde funn og gikk rett i hals. Funnet var så langt unna at han ikke så meg. Det støtter opp under min teori at det er når han har øyekontakt at han velger å pendle fremfor å halse med en gang hos figuranten.  Men jeg er også sikker på at dersom jeg ikke rekker å komme raskt ut til funnet, fordi jeg feks ikke hører halsen, så vil han pendle.

Eter lunsj var det på tide å ta sporene. Jeg staret sporoppsøk og Odin dro rakst og sikkert avgårde nedover veien. Han gikk ganske nært veien og jeg ble litt usikker, men så vinklet han ut i terrenget etter å ha funnet en gjenstad. Jeg var fortsatt i tvil fordi jeg mente å ha sett at Frode kom mot veien da vi la ut sporene, og ikke at gikk fra den. Men man må jo stole på hunden og Odin fant flere gjenstander. Vi kom opp i mot der vi hadde startet med tre gjenstander, men fant ingen slutt. Det viste seg at Odin hadde gått bakspor, og hvordan han klaret å plukke det opp er en gåte for Frode hadde avsluttet langt i fra oppsøket og gått på veien siste stykket. Da Odin raste nedover må han ha passert slutten før han fant det som viste seg å være siste gjenstand. Jeg prøvde å få Odin til å gå sporet rett vei. Vi gikk et stykke og han fant første gjenstanden, som vi hadde gått over da vi gikk baksporet, men videre vill han ikke gå rette veien. Han ville snu og gå bakspor igjen. Det nyttet ikke å overbevise han om at sporet gikk andre veien, så det var det sporet. En kilometer bakspor der han fikk belønning for å finne gjenstander mens han gikk bakspor. Ja, ja vi vet hva vi skal trene fremover :/