1.re prøver med Speedy på Tjørn

Lørdag den 13 skulle jeg gå opp til første re med Speedy.Jeg var faktisk ikke nervøs i det hele tatt, kanksje jeg egentlig burde vært det. Men det var jeg ikke 🙂 Speedy runderer jo som ei kule. Han og jeg har litt problemer i starten med at han snapper bittet. Derfor har vi trent mye på start i runderinger. Uansett pleier han bare å snappe en gang så er han liksom ferdig med det. Da vi startet løp han noen meter og så snappet han bittet. Jeg ropte han inn igjen og tok ut bittet, men jammen gjorde han det ikke igjen. Kjente jeg ble litt varm da, men så var han i gang. Han hadde denne gangen noen litt for korte slag i starten, men pga av at han alt hadde snappet bittet to ganger ville jeg ikke mase mer om det. Det var dessuten utrolig god vind, så jeg mente det ville være umulig å gå over en figurant i dag, men det klarte vi. Vi gikk over første figurant. På vei tilbake mot start slo han kjempefint fra midtlinjen…Da vi runderte var han langt ute der han nå fanget opp ferten, så jeg kan ikke skjønne at han ikke fikk noe da. Det blåste enormt mye denne dagen, og det kan være at vi var svært uheldig med vinden akkurat i det vi gikk forbi. Uansett slik er det, og det er slikt som skjer, selv om det er litt ergelig. Jeg kunne selvsagt ha sendt han ut på nytt på andre slaget fordi han gikk litt for kort, men slik vinden var mente jeg at området burde være dekket, så dermed gjorde jeg ikke det..

Spor har vi gått så det har suset i det siste, så det var jeg i hvertfall ikke bekymret for. Dvs jeg var litt bekymret fordi det blåste så sterkt at jeg var redd for å misse noen gjenstander. Odin slo momentant på sporet, sjekket litt og satte avgårde. Jeg meldte spor og vi fikk god tur. Speedy gikk omentrent rett mot der siste sløyfen hang og rundet haugen den hang på. Jeg var litt bekymret for om det var sløyfen han hadde overvær av, men han ville dit. Han gikk med veldig høy nese pga den sterke motvinden. Det var derfor jeg var litt bekymret for om det var overvær av sløyfa. Så stoppet han. Jeg stod i ro en stund, men begynte så å gå tilbake. Jeg syntes det var litt rart at sporet skulle gå så nært oppsøket. Speedy jobbet litt rundt og så plukket han opp sporet litt lengre opp på myra. Det var tydelig da han traff på sporet igjen. Jeg tenkte med meg selv at jeg håper vi ikke har kuttet sporet for mye slik at vi har gått glipp av mange gjenstander. Vi kom til en plass der Speedy jobbet veldig. Jeg prøvde også å lete men så ingen gjenstand. Speedy ville videre. Han fant en gjenstand, og vi dro videre opp mot et jorde. Her ble han usikker og ville tilbake. Vi virret rundt en stund før vi gikk tilbake dit han begynte å virre. Gjennom virringen hadde vi kommet til at vi måtte tilbake dit. Nå gikk han ut på jordet og plutselig dro han inn til kanten igjen og fulgte jordekanten helt frem til sporlegger. Første gangen vi var ved jordet hadde vi bare vært noen meter fra slutten. Andre gangen gikk vi inn på sporet igjen rett etter. Vi hadde misstet en liten bue med en gjenstand da vi tok beinveien over myra, men vi burde ha hatt muligheten til å finne to til. Vi kom i mål kun med en gjenstand denne gangen. Det hører med til historien at to jegere hadde krysset sporet rett før der slutten lå. Men, men nå får vi jo sjansen til å både rundere og gå spor i november også 🙂