Treningssamling i Førde

Torsdag satte Kaare og jeg kursen mot Førde. Med i bilen var Odin, Speedy, Mist og lille Lucky.Turen oppover gikk kjempefint, selv om det var godt og varmt. Vi var spente på hvordan det ville gå med lille Lucky på den lange kjøreturen, men det gikk kjempebra. Vel fremme fikk vi et eget rom med dusj og et lite te-kjøkken. Lucky fant seg fort til rette der.

 

Kaare skulle ha et B- lag med 7 deltakere, hvorav fem skulle ta ukas arbeid. Jeg skulle være på A-tren. Med bare en bil ble det en utfordring. Kaare fikk skyss. Han tok Speedy i buret til Mist og regnet med å kunne stalle opp Speedy ute, for buret til Mist blir litt lite for Speedy. Det er faktisk så lite også for Mist at vi tok buret ut av bilen om natten slik at Mist fikk hele plassen bak burene til guttene. Da Kaare kom dit laget hans skulle ha standplass, ringte han meg. Det var ingen plass å stalle opp Speedy på. Standplassen var midt i et boligstrøk. I lunsjen kjøre jeg bilen bort til han. Harald ble med slik at jeg fikk sitte på tilbake. Heldigvis hadde Børge på laget mitt en tilhenger med tre bur og bare en hund. Mist, Odin og meg fikk skyss med han.

På A-trenlaget var det flere meget erfarne hundeførere i NRH. Utrolig spennende med alle historiene og all den kunnskapen de hadde, den gjengen. Jeg hadde tenkt å trene teigsøk. Men når jeg tenkte meg om så var det jo halsingen som jeg strøk på første gang vi gikk opp til 4. Re i år, og som vi burde trene på. Her hadde jeg flere med årevis med erfaring ved siden av meg, så jeg bestemte meg for å trene moment med hals både med Mist og Odin. Jeg fikk kjempegode figuranter, og fikk trent både med Odin og Mist. Det ble en fin, men varm dag i skogen.

 

 

Neste dag var det øvelse for de A-godkjente som ville være med på den. Børge skulle være med, så dermed var skyssen berget. Første del av dagen fikk vi innføring og praktisk øvelse i sikring av hund og fører ved søk langs bratt elv. Etter å ha hørt på det kurslederen fortalte, bestemte jeg meg for å prøve på dette med Odin. Jeg hadde ikke lyst til å miste Mist i elva 🙂 Det hørtes nok verre ut enn det var, og det var en nyttig erfaring å ha med seg. Til tross for at mor rotet med masse tau og greier («grigg» eller noe sånt) gjorde Odin jobben og fant brannmannen som lå ute i elva ved elvebredden. Odin gikk også rett i hals, selv om han hadde seler på seg og var i bånd 🙂 De hadde også lagt opp til at vi skulle finne en brannmann som lå midt ute i elva. Odin slo fint, og viste tydelig at det var noen der ute. Han begynte å vasse ut, men strømmen var stri, så han stoppet opp. Men det var uansett et veldig tydelig utslag. Jeg søkte med han i bånd, og slapp da han slo. Odin var kjempeflink.

Etterpå ble vi utkalt til øvelse. Temaet var det samme som vi hadde blitt kurset i tidligere på dagen, søk i vann. I tillegg var det fokus på førstehjelp.  Det var en hel gjeng med kanopadlere som var savnet. De trengte ekvipasjer for å søke fra båt i vann og til å søke langs en elv mellom de to vannene. Jeg spurte om jeg kunne få en teig på land, fordi jeg hadde lyst til å jobbe sammen med Mist i et teigsøk. Det passet fint, for vi var 9 ekvipasjer. Fire skulle i båt og fire skulle søke langs elven, to på hver side, og da var det jo en til overs :).

Mist og jeg startet med å gå ytterkanten av teigen vår ned til vannet. På den måten tenkte jeg at jeg fikk sjekket om det gikk spor ut av teigen min, og jeg kom meg fort ned til vannet som var første pri, siden padlernevar savnet fra vann. På vei tilbake ser jeg at Mist slår. Hun finner en hundefører som holder armen opp for å stanse henne (hundefører hadde gjort funn av fig på spor fra elven i vår teig), en hund som bjeffer og en figurant som er «redd» for hund. Mist halset ikke, men kom tilbake til meg. Jeg hadde fulgt på da Mist slo, og var ikke i tvil om at vi hadde funnet noe. Da Mist kom tilbake, tok jeg henne i bånd fordi jeg hørte jo at hunden til den andre hundeføreren bjeffet. Da vi kom frem, stallet jeg Mist opp og hjalp til med førstehjelp så godt jeg kunne. Mist lå helt rolig og var kjempeflink.

Så viste det seg at skyssen vår, Børge måtte dra på lørdagskvelden. Dermed måtte Mist, Odin og jeg ut på leting etter ny transport. Torhild fra Dio 7 kom på fredagskvelden. Det viste seg at hun hadde et ekstra bur i bilen. Først skulle Odin og jeg sitte på, mens Mist skulle få annen skyss. Buret som Torhild hadde viste seg imidlertid å være så stor at det fint var plass til to border collier der. Vi fortsatte å trene hals med Odin og Mist og mange kjekke figuranter i forskjellige settinger på søndagen.

På mandag skulle alle reise rett hjem etter økten i teigene. Torhild hadde ikke plass til bagasjen sin når det store buret som Mist og Odin fikk låne, var slått opp. Heldigvis hadde flere på laget store biler, så det ble plass til det i en annen bil. Så flott å være på lag med så mange kjekke mennesker med store biler 🙂

Mist hadde halset fint på alle på søndagen så derfor prioriterte jeg  Odin på mandagens trening. Han hadde nølt litt mer med å gå direkte i hals på søndagen på noen av figurantene og viste tegn til heller å ville springe til mor. På mandagen gikk dette kjempefint. Som tidligere sagt så var der erfarne folk som var med og de var veldig flinke figuranter. Tusen takk til alle både med hjelp til transport og for en kjempeinnsats som figuranter 🙂

Kaare kom og hentet meg på mandagen. Da hadde Lucky lånt buret til Odin og vært med på B-laget hele dagen.

Kaare var sjåfør på hjemoverturen til vi kom til Os. Jeg hadde Lucky på fanget fra Førde til Os. Da vi kom til fergeleiet merket jeg at Lucky ble litt urolig. Vi hentet sandkassen hans, og han gjorde sitt fornødne. Flinke gutten. Ikke problem å ha med en slik gutt på tur 🙂

Det var kjempekjekt å være i Førde, supert terreng, supre lagkompiser, super overnatting, ettersøk og ruin, og kjempemange gode venner 🙂 Vi kommer tilbake!