Start i rundring med Speedy

I kveld trente jeg start i rundering med Speedy i Ølbergskogen.Momenttrening med løsbitt. En litt forundret hund da han fant løsbitt ute hos figuraten. Speedy har vel nesten ikke brukt noe slikt de siste åtte år. Grunnen til at jeg valgte å ta av fastbittet og trene litt løsbitt er fordi han har en tendens til å ta bittet med en gang mor sier runder. For å unngå/omgå denne bittsnappingen på første slaget tok jeg av bringkobbelet og utrustet fig med løsbitt. Jeg kunne ikke se at Speedy prøvde å ta etter bittet da jeg startet han i dag. Selve meldingen går jo kjempebra enten det er med løsbitt elelr fastbitt. Det eneste en kan si blir bedre med løsbitt er selve avleveringen av bittet inne hos fig. 🙂 Han satt klistret inntil meg, med fastbittet setter han seg litt lengre unna :). Idag gikk det veldig bra mht til bittsnapping. Ikke tegn til at han prøvde å snappe etter bittet da jeg sendte han ut. Fokus var rett ut. Neste gang prøver jeg med  fastbittet på, men at han får løsbittet presentert ute hos fig. Vi prøver oss litt frem mot prøve i september 🙂 Da blir det første gangs re på Speedy og meg 🙂