Speedy på sporet

Etter å ha tatt egnethetstesten på tre hunder i Vigreskogen, dro jeg til Tjørn, der Aud trente. Frode D hadde vært så snill å gå ut et halvannet kilometer langt spor for Speedy og meg.

Gradestokken krøp nedover etter hvert som jeg nærmet meg Tjørn, samtidig som det ble hvitere og hvitere ute i terrenget. Vel framme på parkeringsplassen viste termometeret null grader. Det i kombinasjon med en taktfast tromming mot biltaket overbeviste meg om at det var fornuftig å vente i bilen til gjengen som hadde møtt til trening der oppe, viste seg.

Etter en stund så jeg livstegn. Et par stykker i gule vester og tre andre iført jervenduk dukket opp i horisonten. Det var Frode S, Frode D, Aud, Ritva og Gro Elin.

B01

Etter en rask lunsj og en tur etter midtlinjen sammen med Aud mens Odin runderte, startet Speedy og jeg på sporet. Sporoppsøket gikk kjempegreit. Det gjorde også de neste 7-800 metrene. Vi fant et par gjenstander på veien. Selv om det ble litt pendling pga. sterk motvind, hadde Speedy heller ingen problemer med å følge sporet.

Da vi nærmet oss åkrene og uthuset nedenfor disse, begynte imidlertid Speedy å sirkle. Vi holdt sikkert på i 10-15 minutter før han fant sporet igjen, nært gjerdet langs åkerkanten. Derifra og inn gikk det igjen ganske så greit.

Etter 50-55 minutter på sporet, fant Speedy slutten, en sønderslitt gris fra Nordøst-Tyskland, kjøpt og fraktet nordover til Norge av Jon Eirik og Mandy etter årets påskeferie. Både Speedy og jeg jublet.

Sporet ble 4-5 timer gammelt før vi gikk det. Været var, som det så ofte er her i området, varierende.

B02