Spor igjen …

I kveld møtte det opp sju stykker på Sviland. Tre av oss – Paul, John og jeg – ville gå spor. De andre – Aud, Gro Elin, Arielle og Bjørn Erik – ville rundere eller trene praktisk.

John la ut et spor på noen hundre meter samt et sporoppsøk til Speedy og meg. Sporet ble bare halvannet time gammelt før vi gikk det, men det er jo greit å variere litt. Speedy måkte på, tydelig underernært på stimulans. De siste par helgene har han stort sett tilbrakt i et bur oppe på hytta mens vi har malt.

Jeg så spor etter John her og der, og Speedy returnerte her og der med gjenstander. I mørket var det vanskelig å vite eksakt hvor vi var, men jeg skjønte etterhvert at vi var på vei tilbake mot veien opp mot standplassen. Speedy fant slutten noen meter fra veien, og fikk masse belønning før vi gikk tilbake til bilen.

Etterpå tok vi et sporoppsøk med John i slutten. Sporoppsøket gikk greit, men etter en 20-30 meter ble en godluktsflekk veldig fristende. Etter litt snusing og rulling ba jeg Speedy gå spor igjen. Få meter etterpå fant han John.

Speedy syntes tydeligvis at det var kjekt å finne en leken figurant i slutten av sporet, så dette skal vi gjøre flere ganger framover.