Snøspor

Paul la ut et spor på ca. 1 km til Speedy og meg i dag. Det ble liggende i ca. 3 timer før vi gikk det. Paul la det ut i lia mellom stien opp til Dalenuten og åkrene nede på Dale.Speedy strevde ordentlig i sporoppsøket. Dårlig lufting og dogåing hadde nok litt å si, men dette skal vi trene litt på framover.

Etter litt jobbing satte Speedy seg på sporet. Vi fulgte det oppover mot stien til Dalenuten. Paul hadde gått ved siden av stien store deler av veien, av og til gått innpå. Etter noen hundre meter dreide sporet nedover, gjennom småkjerr og våtmarker ned mot huset som ligger et stykke innover traktorveien. Der valgt Speedy å følge et kryssende spor. Vi fulgte det inntil vi kom opp på stien mot Dalenuten igjen. Sporet fortsatte faktisk videre oppover lia (fotavtrykkene var godt synlige pga. snø). Vi tok imidlertid opp sporet etter Paul igjen. Etter 2-300 meter var vi tilbake ved stedet Speedy sporet av. Han valgte nå sporet etter Paul. Vi gikk 2-300 meter til. Etter å ha krysset et gjerde og en bekk så jeg Speedy stramme seg skikkelig opp, ordentlig overrasket, før han dro avgårde. Paul hadde lagt seg i slutten av sporet, og satte avgårde i full fart da han så oss. Det ble en skikkelig kjekk slutt på sporet.

Vi skal gå flere snøspor framover, dersom snøen holder seg. Det er virkelig artig å se Speedy jobbe på sporet, og artig å se hva han gjør når han går av.