Leteaksjon Stapnes

På søndagskvelden 27.11.2011 fikk vi forhåndsvarsel om å stille på leteaksjon ved Stapnes ca. en mil sør for Egersund.Det var to unge menn på 25 og 27 år som var savnet etter at de hadde blitt tatt av en stor bølge på søndag ettermiddag. Tre stykker var ute og filmet de store bølgene i forbindelse med en filminnspilling da det kom en kjempebølge og dro de tre til havs. Den ene klarte å berge seg i land. Været var så  fælt at aksjonen måtte avbrytes på søndag. De hadde da søkt med to helikoptere og en redningsskøyte. Vi var på hjem fra hytta på søndag og stoppet for å ta bilder av stormen ( vi holdt oss opp på veien og vinden var så sterk at det var så vidt vi kunne stå på beina).

Aud kunne stille på aksjon. Innimellom er det faktisk helt greit å ha tre godkjente hunder som en kan bruke. I dag skulle Odin fortsatt ta det med ro etter at han var til kiropraktor på lørdag, og Mist halter litt for tiden. Dermed ble det Speedy som fikk søke denne gangen.

Vi søkte gjennom to teiger. Det var strandsøk. Forholdene var vanskelige selv om vinden var svakere i dag. Vi var heldige og hadde oppholdsvær stort sett hele dagen.

Jeg fikk med med sikringmannskap fra Røde Kors.  Greit å være to i tilfelle en kommer ut for uhell, tenkte jeg. Det var veldig glatt og ekkelt på bergene, og bølgene slo fremdeles godt innover land.

Aksjonen ble avsluttet da det begynte å bli mørkt. Været var begynt å ta seg opp igjen, og det ville vært alt for farlig å søke videre på de glatte bergene i mørket.