Sportrening

Sporet som Aud hadde lagt ut til Speedy og meg, ble nærmere 5 timer gammelt før vi kom oss igang. Sporoppsøket gikk fint. Speedy dro avgårde oppover lia med meg på slep. Etter et par hundre meter fant han en gjenstand. Vi fortsatte oppover, over en hump og ned i et lite søkk. Der fant Speedy nok en gjenstand, men det var en som hadde ligget der en stund, så det ut som. Etter litt sirkling fortsatte Speedy langs lia innover mot skaret. Jeg hørte etterhvert Mist bjeffe. Aud hadde gått spor med henne og stallet henne op mens hun gikk sporet med Odin. Vi nådde etterhvert en sti som går opp til Trollarinda. Speedy begynte å følge denne nedover. Jeg ble etterhvert overbevist om at han fulgte sporet etter to fiskere som jeg hadde sett tidligere, og vendte tilbake til stedet vi kom inn på stien. Speedy jobbet på, men strevde tydelig fælt. Plutselig satte han imidlertid opp farten igjen. Etter kort tid var vi frammed ved Mist, men uten flere sporgjenstander og slutt.

Jeg bestemte meg for å vente på Aud før vi gjorde et nytt forsøk. Jeg regnet med at vi hadde sporet av ved stien. Og ganske riktig: Aud hadde fulgt stien nedover en 50 meter, så tatt av og gått videre innover. Hun hadde også sett at fiskerne hadde fulgt stien og dermed gått i sporet, de også. Sporet Speedy etterhvert hadde plukket opp, var sporet ette Aud og Odin. Speedy og jeg returnerte prompte til stien, og etter litt søking fant Speedy igjen sporet etter Aud. Han fant nå en gjenstand i tillegg til slutten. Sporet var nå blitt mer enn 6 timer gammelt.

Både Speedy og jeg var fornøyde over å ha kommet helt til mål. Jeg var samtidig litt irritert på meg selv for ikke å ha stolt på ham første gang. Når skal jeg lære?