Prøvedag

I dag skulle Odin og jeg opp til tredjegangs Re.
Solen skinte, og det var ca. 23 grader på Tjørn, veldig uvant både for hunder og førere. Vi har vel knapt sett slikt vær i hele sommer. Odin ble siste hund som skulle rundere, og dermed måtte sporene gås før Odin og jeg fikk rundert.

Odin slo på sporet og vi fikk først nei, så ja. Det ble litt kluss, og han måtte jobbe veldig før han festet seg skikkelig på sporet. Sporet var fire og en halv time gammelt da vi startet (hmmm……). Det var mye fuktighet og rått i terrenget da sporleggerene la ut sporet. Da vi skulle gå var det godt over 20 grader grader, og mye av fuktigheten hadde fordampet.

Odin jobbet skikkelig godt på sporet. Jeg tror det er første gang jeg kunne ha sluppet sporlinen og klart å fange den igjen når han finner igjen sporet. Odin sirklet og lette. Det var tydelig at det var lite fert i terrenget. Han fant tre gjenstander, og i følge sporlegger stod vi vel omentrent på slutten,  men vi fant den ikke og gikk tilbake. Odin jobbet og jobbet, ville ikke gi seg, men så var tiden ute. Jeg fikk sporloggen fra sporlegger, og Odin har virkelig jobbet godt. Synd vi gikk glipp av slutten, men er nå enda mer fornøyd med gutten min :). Slutten lå slik at jeg måtte gå litt langs veien tilbake mot dit jeg hadde hatt sporoppsøket, så det at slutten ikke ble funnet var nok førerfeil. Fører begynner tenke isteden for å stole på hunden. Odin var på vei bortover dit slutten lå, men da tenkte jeg at der kan den vel ikke ligge nå er vi alt for nært der jeg gikk ut for å ta sporoppsøket, men jammen var det der den lå.

På runderingen runderte han fint og fant første figurant. Det var ikke vanskelig å se at han hadde gjort funn. Odin halset imidlertid ikke før han var ute hos fig. for tredje gang. Han halset heller ikke på meg. Så da var det over og ut, og jeg får ikke vite om han ville holdt like fint løpet ut (de resterende 600 m). Jeg synes likevel han var flink, jeg. Han hadde tross alt vært ute en times tid og gått spor like før.  De andre hundene måtte derimot rundere før de fikk gå spor, sånn er det nå bare. Jeg la ute en figurant like etterpå fordi jeg ble litt satt ut av at Odin ikke halset, da halset han fint :/. Det kan være deer så åpent på Tjørn og at han var så nærme at han så meg på midtlinjen og i tillegg stod jeg og nistirret på han. Burde kanskje vent han ryggen. Men man kan spekulere i det vide og brede. Fakta er at han ikke gjorde det han skulle der og da, og dermed ble det helt riktig over og ut.