Kan ikke hvile når en ikke har fått laurbær :)

Både Kaare og jeg var litt overgitt over at vi ikke kom i mål på noen av søksprøvene i går. Vi var også bekymret fordi Speedy virket så ute av slag.

Vi laget derfor vår egen «prøvedag» i dag. Vi var selv prøveledere, figuranter og dommere, i tillegg til deltakere :). Vi kjørte opp på Høg-Jæren og la ut spor for hverandre. I dag var det tilbake til mer normalt Vestlandsvær. Selv om temperaturen var ok,  var det regn og skodde 🙂 Etter at sporene var lagt, kjørte vi til Vigreskogen for å rundere. Speedy var først ute. Jeg la ut en sekk i starten og slutten og lå selv figurant ca. midt i løypa. Speedy runderte slik han pleier, med stor iver og fart, ikke noe som minte om gårsdagens heller slappe hund. Men han skal uansett få seg en tur til dyrlegen for en sjekk.

Da det ble Odin sin tur, var ikke oppgaven helt ukjent. Jeg visste ikke helt hvor Kaare hadde plassert seg, men sekkene hadde jeg jo lagt ut selv. Nå var det heller ikke en ukjent oppgave som var treningsmomentet, det var mer å se an formen til Odin og sjekke meldingen. Han runderte kjempebra og holdt helt til 1000 meter :). Da var det slutt på løypa :). Funnene var fine med momentant halsing, både på gjenstander og figurant, og formen var bra. Han virket ikke sliten, og vi så ikke noe halting. Odin brukte vel rundt 28 minutter med tre funn frem til 800 meteren. Det var bare seks minutter mer enn Speedy, så det synes jeg er bra. Begge runderte ca. 200 meter til, men «prøvene» avsluttet vi på 800 m.

Etter en liten matpause, kjørte vi opp til Høg-Jæren for å gå sporene. De var nå nesten fire timer gamle. Det var mye sau i området, så vi bestemte oss for å gå med hverandre i tillefelle det skulle bli noe kluss. En sau fulgte med Odin under sporoppsøket og flere sto rundt og tittet på, men det brydde han seg døyten i. Det var litt vanskelig for ham å finne sporutgangen midt i sauetråkket, men på vei tilbake fant han sporutgangen. Han jobbet greit, men i forholdvis lavt tempo til ham å være. Vi kom til en plass hvor han slet skikkelig med å komme videre. Her var det tydelig at det hadde vært en del sau etter at sporet var lagt. Ellers slet han litt der det var skikkelig våte partier, men gutten jobbet godt og kom i mål med tre gjenstander, og slutten også i dag. Jeg glemte å ta tiden, men den skal jeg sjekke på GPSen senere :). Det må tilføyes at det regnet ganske mye mens vi ventet på at sporene skulle bli gamle nok.

Odin haltet litt da vi omsider kom oss hjem, men etter litt hvile ser det ut til å ha gitt seg. Vi har imidlertid spurt Marit om vi kan komme en tur innom igjen neste søndag for å få sjekket ham opp igjen.