Grusspor i Kringlelia

Kaare og jeg skulle opp på hyttetomta for å ta en titt på hvor langt de var kommet. Vi stoppet imidlertid i Kringlelia for å legge ut noen spor.Odin skal ta det med ro med foten sin. Jeg fikk derfor Kaare til å legge et spor som gikk i kanten på grusveien mens jeg la ut et spor til Speedy. Grussporet som Kaare la til Odin var vel en 400-500 meter. Flere gjenstander og en ball i slutten. Sporet ble vel en tre til fire timer. Odin strevde fælt fordi han skrur av nesen på grusen, men jeg viste stor interesse for grusveien og roste Odin når jeg hørt nesen hans jobbe når han var på grusveien. Han prøvde å sjekke ut om sporet gikk ut i terrenget, men det gjorde det ikke. Vi jobbet oss sakte men sikkert fremover. Vi fant gjenstandene og slutten. Likevel syntes jeg ikke han konsentrerte seg særlig om sporet. Jeg måtte ofte vente lenge før han viste interesse for grusveien, og han hadde veldig lyst til å sjekke om det ikke heller var spor i gresset ved siden av.

Etterpå la jeg selv et spor som bare lå en times tid. Her hadde jeg gått slik at jeg tydelig så fotsporene mine i grusen. Nå kunne jeg rose Odin akkurat i det han hadde nesen i fotsporet mitt. Dette fungerte veldig bra. Odin snuste og jobbet seg bortover grusveien med logrende hale og fant to gjenstander og slutten. Dette gikk mye bedre, sikkert fordi sporet var ferskere, men også fordi jeg nå fikk gitt han ros i det øyeblikket han gjorde noe riktig. Vi får forsette med slike spor i allefall til Odin blir friskmeldt og kan spore i røffere terreng også. Uansette er dette vedlig lærerikt for han og han må bruke hodet sitt litt. Det var for mye vind for svømmetrening etter kajakk i dag så det ble ikke noe av det.