Ute på vidda

Akkurat nå ligger jeg strak ut på et mykt moseteppe ute på Hardangervidda og ser på at Frode og Bandit jobber ute i terrenget. De leter etter meg.

Stunden nytes. Sola varmer. Og utsikten er fantastisk. Midt imot ligger Hardangerjøkelen. Imot nord ruver Hallingskarvet. I syd «ruler» vidda. Og i vest ser jeg begynnelsen på stupene ned mot Hardangerfjorden.

Midt oppe i dette jobber Frode og Bandit seg sakte mot meg. De er ennå så langt unna meg at de kun ser ut som et par prikker. Men kjenner jeg dem rett, er de snart her. Til da er det bare å nyte synet og stunden. Ahh… Herlig….

image

Frode og Bandit fant meg som forventet. Etterpå var det Speedy og min sin tur. Vi gikk rundt og søkte i ca. 1 time før vi satte kursen mot området som Frode befant seg i. Speedy søkte av området på begge sidene av meg gjennom hele søket og var av og til 300 meter unna meg. Av sporloggen ser jeg at han hadde full kontroll på sporet etter meg da jeg la meg ut for Frode og Bandit og sporene etter Frode, Bandit og meg da vi gikk tilbake igjen.

B11

B12
B12 A
B13
B14
Speedy slo fint på Frode. Han fikk overvær av Frode midt på et vann. Som vanlig, sprang han rundt vannet og mot det stedet som ferten kom fra da han var på den andre siden a vannet. Der plukket han igjen opp ferten av Frode, som da lå bare 30-40 meter unna.

Den andre økten søkte vi etter to gjenstander i tillegg til Frode. Den ene gjenstanden, en håndduk, apporterte han. Den andre gjenstanden, sekken til Frode var bundet fast i et kjerr. Den forsøkte han å bite løs, før jeg klarte å stanse ham. Frode fant han på langt hold og meldte på vanlig vis. Gjenstander må vi tydeligvis gå tilbake og trene melding på igjen…

One Comment