Treningsamling på Dyranut

Torsdag ettermiddag 11.08.11 kjørte vi fra Stavanger til Dyranut i et nydelig vær. Solen skinte fremdeles da vi ankom Dyranut.Flere av de andre var allerede ankommet da vi kom frem. Klokken ni fikk vi servert middag, og da var alle de ni deltakerene på plass.

B05
En herlig gjeng. Etter middagen samlet vi oss på gutterommet og praten gikk utover kvelden. Det var en nydelig kveld.

B03

Fredag 12.08.11 skulle Odin trene overvær. Vi var denne dagen fire ekvipasjer på overværslaget. Kaare og Frode slo seg sammen og Tone og jeg laget oppgaver for hverandre. Vi fikk tre økter før lunsj og to økter etter. Dvs Odin hadde også en ren halstrening siden jeg fokuserer på at han alltid skal halse hos figuranten først, før han pendler for å halse på meg. Odin syntes det var kjempegøy å finne Tone og halset fint. Litt hjelp måtte han ha noen ganger for han hadde litt lyst til å hente mor uten først å halset hos figuranten.

 B10 C
B14 A
Her henter Odin pipedyret sitt i vannet.

På ei av øktene etter lunsj var det lagt opp slik at Odin fikk overvær av figuranten på den andre siden av et litt større vann. Han måtte da enten svømme over eller gå ut av fertsonen og springe rundt vannet. Odin ville ikke svømme og ble usikker da han mistet ferten. Han prøvde seg begge veier, men vannet var så pass stor at han måtte springe helt rundt for å finne den igjen. Han måtte ha litt støtte for å springe helt rundt vannet slik at han fant ferten igjen. Svømming tror jeg aldri han vurderte som et alternativ 🙂 Noe å trene mer på.

Lørdag 13.08.11 var Kaare og jeg på runderingslaget sammen med Dan og Frode. For Odin sin del var det igjen halsing som moment som stod på programmet. Han halset fint på Frode og fikk belønning, og likeledes på Dan. Han fikk begge gangene belønning  med en gang ute hos figuranten uten og måtte pendle. Så skulle han halse på Frode igjen. Min plan var at Odin da skulle pendle. Odin springer ut i full fart og dukket ned bak steinen til Forde og begynte å ri :/. Uff, ikke som planlagt, men det var litt komisk. (Hals for f…). Det ble pause på gutten etter det. Det kan være en overslagshandling for han ble ganske giret av å få belønning så kjapt og funn og funn, det kan være dominas.. kjønnsfrosk? tror ikke det var det siste. Uansatt det ble time out på gutten. Senere var Kaare figurant, og da halset Odin som bare det. Vi fikk virkelig en fin pendling hvor han halset både på meg og Kaare. Så skulle vi prøve med Dan. Dan var forberdt og da Odin prøvde å hoppe dyttet han bare Odin ned og sa hals. Neste gang prøvde Dan å stå oppreist med en ganske dominant holdning. Da ble Odin usikker, men halset uten å prøve å hoppe opp. En gang til som stående figurant og da var det helt greit. Jeg avsluttet denne dagen med en vanlig rundering. Først fikk imidlertid figurantene Odin til å halse på seg og lekte med han før de gikk i skjul. Det ble en grei rundering, og det fungerte med halsingen også (ikke noe riing :)). Det ble heller ikke noe pendling, men det viktigste var at Odin ble minnet på om at han alltid skal halse første gangen han er hos figuranten. Etterpå kan han pendle og halse så mye han vil, men alltid første hals hos fig.

B43
B44

Søndagen 14.08.11 var vi på sporlag med Paul. Paul la ut et spor på ca en kilometer med tre gjenstander og slutt. Jeg la selv et sporoppsøk. Sporoppsøket kom inn mot veien og krysset veien for så å gå ut på andre siden av veien. Da Odin skulle ta dette fant han fint sporet og valgte riktig vei. Da han kom til veien snudde han imidlertid og sjekket baksporet en gang til . Han kom frem til at sporet gikk mot veien. På grusen slår han imidlertid av nesen. Det er veldig tydelig. Jeg måtte stå i ro en stund før han aktivt søkte på grusveien. Når han begynt så konsentrere seg fant han et par fotspor og da visste han tydlig veien, trodde han. Han føk rett over veien. Jeg hadde gått litt på skrå over, men ikke lant nok borte fra der Odin føk over. Odin fant derfor sporet og fulgte det noen meter ut i terrenget og fant slutten. Dette skal jeg gjøre flere ganger. Før vi tok kilometersporet fikk Odin halse litt på Paul. Det gikk veldig greit. I sporoppsøket til Odin på kilometersporet føk det en lemmen rundt.

B60
 Paul fanget en liten lemmen som føk rundt da Odin skulle ta spor 
oppsøk, og Kaare fikk tatt bilde.

Den brydde Odin seg ikke om. Men mens jeg var litt fokusert på lemmenen som pilte rundt rykket Odin sporlinen ut av hendene mine og føk avgårde. Han var ikke på sporet da, men fikk overvær av det og tok det opp lenger ned. Jeg i fullt firsprang etter og fikk tak i linen igjen. Resten av sporet gikk veldig bra til tross for veldig sterk vind. Vi fant alle tre gjenstandene og slutten.

B56
B57

Alle samlet seg på Dyrnaut til lunsj siste dagen og vi fikk en deilig karbonade før vi satte kursen hjemover. Dvs Kaare og jeg stoppet innom broren min som var på ei hytte bare tre kilometer fra Dyranut. De skal trene Huskyene sine i fjorten dager på vidda. 16 hunder stod oppstallet rundt hytta, men det var stille og rolige mens vi koste oss med kaffe inne 🙂

B61
B63
B67