Gammalt spor

I går formiddag la Helen ut et spor som Mist, Speedy og Odin skulle gå nå i kveld på treningen. Vi trente på Dale. Dette er Ikke den letteste plassen å trene så gamle spor.

Klokken ble i allefall åtte i kveld før vi kom i gang med sporet. Sporet var dermed over 30 timer gammelt. Helen hadde lagt ned flere gjenstander som hun hadde merket. Vi valgte å gå sammen og bytte etter en eller to gjenstander. Sporet var vel 1,8 kilometer.

Speedy og Kaare startet. Speedy slo fint på sporet og fant første gjenstand, så gikk han litt av og vi gikk forbi neste gjenstand. Speedy tok seg fint inn igjen og fant tredje gjenstand. Nå skulle Mist gå.  Hun slet litt med å feste seg på sporet, men da hun først fant første gjenstand jobbet hun godt til hun fant neste. Nå var det Odin sin tur, men det ble mye rols. Jeg følte ikke at han festet seg helt på sporet. Vi var av og passerte en gjenstand. Like før neste gjenstand var han litt på spor. Speedy overtok og jobbet seg til neste gjenstand. Etter denne var det en kryssing av en vei. Her mistet Speedy sporet, men Mist som gikk bak fulgte det ned på andre siden av veien. Hun gikk imidlertid litt for langt ned og var litt av sporet. Odin slo på sporet og det gjorde Speedy også som fulgte sporet til gjenstanden.  Mist fortsatte fra denne gjenstanden, men hun mistet sporet ved en gjerdepassering. Odin overtok nå og selv om han var litt av sporet på vei nedover en bakke, så følte jeg at han jobbet bedre nå.  Han fant igjen sporet og fant en gjenstand. Nå sporet han videre til neste. Litt stor fart og han gikk av, men fant det igjen. Speedy og Kaare tok siste etappe.

Vi hadde nok kanskje ikke klart det uten sporlegger med og GPS, men det var likevel nyttig og lærerikt. Hundene som gikk bak jobbet også hele tiden, men det var tydelig at dette var vanskelig for de, så vi må nok trene mer på spor med så lite fert i. Tusen takk til Helen som var så snill å legge ut et slikt spor til oss.

Kvelden ble toppet med at Storm klarte fellesdekken. Så nå har Gro Elin hele appellen i boks. Gratulerer!!!

Noe halstrening ble det ikke tid til i kveld 🙂