Dramatikk i Byrkjedalen

I dag var det lavt skydekke og litt regn i luften. Vi har en plan om en langtur, men den vil vi helst gå i sånn noelunde fint vær. Vi fant derfor ut at vi ville gå et stykke langs den merkede stien mot Budal. Den følger en dal innover mot Geilo. Dalen som stien går i til å begynne i heter Byrkjedalen (Bjerkedalen).

Aud gjør seg klar til dagens tur
Kaare, Odin og Speedy er klare
Vi er igang, flere nedfallstre lå over stien
Vi gikk til å begynne med i tett bjørkeskog, etterhvert åpnet det seg opp
Litt av en forskjell fra gårsdagens tur ...
Nydelig gutt nr. 1
Nydelig gutt nr. 2
Innerst i dalen skulle vi ta en annen sti tilbake. Like før kryssingen av elven som renner i dalen, så vi en sau (lam) som så ut til å ha brukket beinet. Det skal vi få gitt bonden beskjed om.

Lykkelig turgåer nr. 2 (litt våt, men ellers ...)
Sæterdriften i området er historie
Gurostølfjellet sees bak Aud
Da vi skulle krysse elven skled Aud og falt. Hun falt med ansiktet ned i vannet og sekken over. Sekken fyltes med vann. Aud klarte å få hendene under seg samtidig som Kaare jumpet uti og tok tak i sekken. Det gikk bra. Aud ble riktignok gjennomvåt og sekken ble fylt med vann. Kaare ble gjennomvåt på beina. Heldigvis hadde temperaturen steget fra fire grader i morres til ca tolv da uhellet skjedde. Aud hadde også noen klær med som var pakket inn i en vanntett pose.

Krokløkene heter området bak Aud
Vi er nær Byrkjedalsstølen og veien
Aud og Odin i nærheten av den siste grinden på vei mot bilen
Etter at Aud hadde fått tømt sekken for vann og fått noe tørt på overkroppen, fortsatte turen. Vi var omentrent halvveis.

Vi stoppet imidlertid ikke for å spise lunsj. Den fikk vente til vi var tilbake i Raggsteindalen 🙂