Vi meldte oss inn i Norske Redningshunder i 2003

Vi meldte oss inn i Norske Redningshunder (NRH) distrikt 6 (DIO6) i mars 2003. Det hele begynte med at vi ble med Kristin og Athena for å hilse på faren og bestefaren til Speedy. Faren til Speedy heter Dino, bestefaren Paul. Det var lørdag den 25. januar, en skikkelig regntung og ufyselig vinterdag av verste Vestlands-sort. Etter tre timer var vi fullstendig gjennomvåte og iskalde. For en gjeng, tenkte vi, om Kristin, Paul og resten av NRHerne. Tenk å trene en hel dag ute i et slikt vær. For noen «særinger».Den 8. februar begynte vi imidlertid å trene med «gjengen». Etter å ha tørket og fått varmen i oss igjen, syntes vi faktisk at spor- og runderingsøvelsene virket kjekke, samtidig som det ideelle ved organisasjonen og de «særingene» som vi traff appellerte til oss.

Vi begynte med å trene spor. Etter å ha gått vel 20 spor trente vi for første gang overvær. Det skjedde på Tjørn. Det var fantastisk å se hvor følsomme hundenes neser er. Verken Odin eller Speedy hadde trent overvær før, men i løpet av to økter hadde de øvelsen inne. Etter Tjørn-turen begynte vi å trene rundering, og sommeren 2003 deltok vi på vårt første hovedkurs, på Starum utenfor Gjøvik. Det var intensivt og lærerikt.

Sommeren 2004 deltok vi på hovedkurs Midt-Norge, i Haltdalen. Vi fikk begge beskjed om å stå på videre, og den 29. november tok vi B-prøven. I juni 2005 tok Speedy og Kaare feltprøven og søksprøvene, og på hovedkurs Midt-Norge, denne gang på Værnes, ble de A-godkjent. Aud og Odin bestod A-sporet og ukas arbeid på hovedkurs Nord-Norge i Nedre Målselv 28. august – 4. september. Den 26. november 2005 bestod de også A- runderingen og ble A-godkjent.

Medlemskap i NRH anbefales uavhengig av om du ønske å trene hunden din eller ikke. Organisasjonen er ideell. Støttemedlemmer er derfor like velkomne som aktive.