Vi er et ektepar fra Stavanger

Vi er et ektepar som  har hunder, nærmere bestemt redningshunder, som hobby. Nå som våre tre barn er blitt voksne, har vi god tid til å drive på med denne hobbyen.I 1981  bodde vi i Trondheim. Her fikk vi vår første hund, Blanco, en blanding mellom en golden retriever og labrador. Våren 1983 fikk Kaare jobb i Stavanger. Her har vi trivdes godt, Blanco også. Han trakk etterhvert på årene, og i februar 1997 måtte vi si farvel til han. Det var en travel tid med tre unger  og da Blanco døde, bestemte vi oss derfor for å prøve å være uten hund. Det gikk i seks måneder. Da var hele familien desperat. Vi bare måtte ha en ny hund. I juli 1997 fikk vi derfor Cico. Det ene fører gjerne det andre med seg. I mars 2001 begynte vi å trene agility i SBK. Vi syntes det var kjempekjekt, mens Cico nok var noe mer tilbakeholden. Dette førte til at vi 20. juli 2001 satte kursen for Kurt Kristensen i Egersund. Der hentet vi BCen Odin, som da var åtte uker gammel. Og i november 2002 hentet vi BCen Speedy hos Helle Bergan i Lillesand.

Og så var det gjort. En kald og våt februardag i 2003 dro vi for å hilse på Dino og Paul, faren og “bestefaren” til Speedy. Dino var på det tidspunktet godkjent redningshund i Norske Redningshunder (NRH). Paul er hundefører og instruktør i NRH. Etter et par ukers betenkningstid – gjengen vi traff virket litt spesiell, syntes vi da – meldte vi oss i mars 2003 inn i NRH, og begynte å trene med Odin og Speedy. Vi godkjente både Odin og Speedy i 2005. Odin ble pensjonert i april 2013 etter ca. 8 år på tjenestelista. Den 26. juni 2015 var han blitt så syk at vi måtte ta den tunge veien til dyrlegen med ham. Speedy ble re-godkjent for syvende gang i november 2015. 3.juli 2016 hadde Speedy vært 11 år på tjenestelisten. Helsen var imidlertid ikke det den en gang var, og han ble pensjonert sommeren 2016. Helsemessig gikk det raskt nedover med han og 3. oktober kl 18:50 måtte vi dessverre ta farvel med han også. Det var ordentlig tungt å si farvel til ham også.

Aud er nå godt i gang med lille Frigg, en liten border collie frøken som ble født den 7. desember 2014. Kaare hentet bordercollien Ty i mars 2016, og er nå godt i gang med redningshundtrening av ham. I tillegg har vi tatt en del kurs i gjeterhundtrening både med Frigg og Ty. Det kommer vi imidlertid til å legge på hylla til begge er godkjente redningshunder. Frigg ble godkjent 27.10.18.

Familien vokser og har jevnt og trutt økt med tre svigerbarn og seks barnebarn. Litt mindre tid til hobbyen, men fint å lære barnebarn om hundehold, frivillighet og det og ferdes i naturen :).