Speedy var en ivrig og lærevillig gutt

hjemmeside - speedy

Vi hentet Speedy hos Helle Bergan i Lillesand den 24.11.02. Vi hadde lyst til at han skulle hete Bergan’s Speedy Gonzales. Vi fikk ikke dette godkjent i NKK fordi det ble for likt et kennelnavn, og det er ikke Bergan godkjent som. På stamtavlen be han derfor hetende «bare» Speedy Gonzales, men for oss var han Bergans Speedy Gonzales.

Speedy var først og fremst Kaare sin hund. Opprinnelig var tanken å satse på agility. Cico skulle jo pensjoneres. Vi startet, som Aud og Odin, med valpekurs og nybegynnerkurs I og II i lydighet. I parallell trente vi felt og enkelthindre som bare det, sammen med m.a. Jan og Monty, hhv. SBKs agility-entusiast nr. 1 og Speedys bror.

På oppfordring fra Kristin dro vi imidertid lørdag den 25. januar 2003 for å hilse på Dino, faren til Speedy. Han var da godkjent redningshund. Denne lørdagen trente de på Bråstein. Vi syntes dette virket så kjekt ut at vi begynte å trene sammen med redningshundene et par uker senere. 1. juli 2005 ble Speedy godkjent redningshund og Kaare godkjent hundefører. Den 6. juli 2007 ble vi regodkjent for første gang, den 21. november 2009 for andre gang, den 6. november 2011 for tredje gang, den 21. april 2012 for fjerde gang, den 25. mai 2013 for femte gang, den 10. mai 2014 for sjette gang og den 24. november 2015 for sjuende gang. Han var da 13 år og to måneder gammel. Så mange regodkjenninger er det ikke mange andre redningshunder som har hatt. .

I tillegg ble Speedy godkjent med mor som hundefører 16.10.10 og re-godkjent 03.11.12.

Hvor mange redningsaksjoner Speedy deltok på er jeg ikke sikker på. Jeg mistet tellingen da vi passerte 50. Mor og Speedy deltok på flere, de også, når jeg var ute og reiste i jobb-sammenheng.

Speedy tok det tungt da Odin døde den 26.05.15. De hadde hengt sammen som erterris siden han var 2 måneder gammel, og han syntes nok det at det var både rart og trist at bestekompisen ble borte.

Våren 2016 ble Speedy dårligere og dårligere til beins. Han ble også plaget med prostata, fikk inkontinens-problemer og begynte å miste kontroll over bakbeina. I juli 2016 gikk vi derfor av «tjenestelista», etter mer enn 11 år som aktiv redningsekvipasje.

Utover høsten ble Speedy mer og mer plaget, og mandag den 03.10.16 valgte vi å ta farvel med den flotte gutten vår. Klokken 18:50 om kvelden sovnet han inn hos Marit Brevik i Vikeså.

Han vil alltid være med oss.Nå håper vi at han og Odin løper sammen på de evige hunde-engene. Hvil i fred, vennen! Både matmor og matfar har veldig mye å takke deg for. Uten deg hadde vi neppe begynt med søk og redning og alt det kjekke som har fulgt med den hobbien. Vi håper at vi ser deg igjen «på den andre siden av regnbuebroen».