Smart hund og dum fører

I dag møtte vi en kjekk gjeng på Sviland. Jeg vil terpe litt på meldingsbiten. Pendelhalsen har vært god, men i det siste synes jeg det har skjedd litt for ofte at Odin ikke meldte første gang han var ute hos figuranten/gjenstanden.

Selvsagt kan en skylde på at det var figurant med hund, gjenstad osv, men det er like greit gå litt tilbake. Denne gangen skulle derfor figurantene belønne med en gang han halset ute hos, eller etter en del hals. Han trengte ikke å pendle. Jeg legger merke til at Odin blir mer og mer på hugget i halsen med en gang han kommer ut etterhvert som han skjønner at han får belønning med en gang. Så begynner jeg å tenke på hva jeg har gjort, og da er det jo ikke rart at Odin har det travelt med å folate figuranten for så å halse litt i full fart på meg og så gå igang med intens halsing andre gang han er hos figuranten. I begynnelsen når vi lærte inn pendel fikk Odin belønning både hos meg og fig for å springe frem og tilbake og halse. Etterhvert begynte vi å variere slik at han ikke skulle vite hvem han fikk pipedyret av. So far, so good. Så dro jeg det nok litt for lang og figurantene fikk for sjelden beskjed om å belønne Odin første gangen han var ute og halset. Så fant jeg ut at figuranten kunne gi Odin en godbit der ute og det ble et mønster hvor Odin sprang ut halset litt, fikk en godbit og så i full fart inn til meg for å halse og så ut igjen for å halse med full intensitet. Selvsagt hadde han det travelt, han vel aldri brydd seg så mye om godbiter så lenge han vet at pipedyret er innen rekkevidde. Jeg må nok slå meg selv i hodet og være litt flinkere. Klart den smarte hunden min skjønte at her var det om å gjøre å raske på fordi megabelønningen kom ikke første gang han var hos figranten… Vi lærer og det er gøy