Litt av hvert og leverposteiboksen som forsvant.

Vi sendte melding til John om at vi kom litt sent på trening i dag 23. juli. Vi måtte få med oss siste pressekonferanse om det forferdelige som hadde skjedd i Oslo og på Utøya kvelden før.Da vi kom, hadde John spent opp en duk mellom trærne og serverte eplekake som Siv hadde bakt mens regnet trommet mot duken. Det regnet ganske mye hele formiddagen. Stemingen var preget av det forferdelige som hadde skjedd kvelden før, og vi ble sittende og diskutere dette en stund.

Jeg ville trene litt spor, og mens jeg ventet på at sporet skulle få litt liggetid ville jeg trene melding. Jeg holder på å skjerpe inn at Odin alltid skal halse ute hos figuranten/ gjenstander før han pendler til meg. Nå går pendlingen veldig greit, og jeg er helt sikker på at Odin vil komme å si i fra til meg når han har gjort funn. Men pendeltreningen har ført til at han av og til ikke halser første gang hos figurant. Det er ikke ofte det skjer, men dette er noe jeg ikke ønsker. Han skal alltid halse noen ganger hos figuranten før han pendler. Jeg prøver å instruere figurantene om at i tilfellet han ikke gjør det, så må de se til at han gjør det. Jo flere ganger han «slipper» unna med å ikke gjøre det, lærer han at det kan gjøres slik. Å få kommunisert dette er imidlertidig ikke like enkelt å få til 🙂

John la ut et spor til Odin og merket fire kryssinger. Kaare krysset sporet ca. en time før vi gikk det.

I dag hadde jeg med to figuranter som har vært figuranter for Odin mange ganger, så jeg trengte ikke å forklare så mye. John skulle være figurant med hund. Han hadde med seg Lara, en døv rottweilertispe som ikke ville bry seg en døyt om Odin stod der og halset på henne og John. Vi ble enige om at John skulle belønne Odin med en gang han halset ute hos han. Odin trengte ikke å pendle for å få belønning. Første gangen stoppet Odin 10 meter fra John og Lara og halset. Jeg bad John rope på Odin. Da kom Odin helt bort til dem og halset der. Odin fikk belønning, og John fikk han til å halse flere ganger på seg og Lara.

Neste slag var på Kaare som vandret bestemt rundt i skogen. Odin gikk umiddelbart i hals da han kom ut til Kaare. Odin halset en god stund ute hos Kaare før han kom tilbake og halset på meg for så å returnere til figuranten.

Neste slag på John og Lara løp Oodin helt bort og halset. John belønnet halsen og Odin trengte ikke pendle.

Så skulle jeg prøve på en gjenstand. Her ville Odin ikke halse på gjenstanden, men pendlet til meg for å halse på meg. Jeg forsatte litt senere med å trene på gjenstander. Nå stod jeg så nært at jeg kunne belønne Odin med en gang han halset på gjenstanden. Det skal jeg forsette med å gjøre en stund slik at jeg er helt sikkert på at han også halser på gjenstandene første gang han er ute.

Så var det på tide å ta sporet. Odin gikk litt sekundært, men brydde seg ikke i det hele tatt om de to første kryssingene. På tredje kryssingen var sløyfen ramlet ned og Odin markerte den som en gjenstand og fikk belønning. Litt leverpostei fra en engangsboks som jeg hadde med. Her tok det litt tid før han festet seg på sporet til John etterpå, men når han først var i gang så brydde han seg heller ikke om den fjerde kryssningen. Tilbake i bilen tenkte jeg at han skulle få resten av leverposteien, da slukte Odin hele boksen. Håper det går bra og den kommer ut igjen av seg selv.

Jeg hadde lagt et kronglespor til John og Odin, men John fikk ikke tid til å ta dette sporet, så jeg tok det selv. Dette sporet gikk ræva, så det kaster vi bak oss og starter på ny frisk. Jeg vet ikke hvorfor det ikke gikk bra, men det virket som om Odin aldri festet seg helt på sporet mitt og valgte andre spor som han kom over. Det hang mange nye sløyfer i skogen så det virket som om andre har vært der og trent spor, kanskje dagen før? Sløyfene var iallfall veldig nye. Uansett ikke noe å spekuere i bare å trene videre.