Halsing i Vigreskogen

I dag var det Kaare og jeg som var på trening. Jeg ville ha moment trening på hals.

Kaare gikk ut til femti meter og jeg holdt meg på midtlinjen. Odin sprang mellom og halset. Nesten som budføring. De første gangene fikk han belønning hver gang med leke. Etterhvert varierte vi det så han ikke visste når han fikk belønning. Noen ganger gikk jeg i mot ha og noen ganger tok jeg i mot han på midtlinjen. Det er fordi athvis jeg hører han halse, så er det naturlig at jeg vil begynne å bevege meg mot han. Hvis jeg av en eller annen grunn ikke skulle høre han halse vil jeg jo bli der jeg er og prøve å sende han på andre siden hvis det er i rundering. Derfor varierte jeg litt dette også i dag. Det gikk kjempebra. Odin halset med en gang han kom ut til fig og det samme når han kom inn til meg. Kaare varierte og var både gående, stående, sittende og liggende figurant. Odin fikk to økter med trening og en med halsing på gjenstadn

Når det gjaldt halsing på gjenstand stod jeg nært og la leken under gjenstanden. Jeg stod så nært at jeg kunne stoppe han dersom ha prøvde å ta leken uten at det var jeg som gav han til den. Han måtte først halse på sekken før han fikk belønning fra meg. Det gikk veldig bra, men jeg var forsiktig med å øke kravet for jeg vil ikke at han skal rive bort sekken og belønne seg selv, men jeg vil at han skal halse med en gang han finner en gjenstand.