Første turorientering etter ferien

Idag fant i ut at vi trengte en tur ut i skog og mark. Det har vært en meget spesiell helg med mange timer foran TV og radio pga. det forderdelige terroristangrepet i Oslo og på Utøya, og bortsett fra gårsdagens treningstur lite fysisk aktivitet. Vi dro avgårde litt over kl. 11 etter å ha fått varsel om en mulig leteaksjon i Arendal. Vi hadde allerede alt nødvendig for å delta på en aksjon i bilen, og bestemte oss for å ta postene i Sælandsskogen og en gjenværende post i Limaheiene, da både Sælandsskogen og Limaheiene ligger sør for Stavanger, ikke langt unna E39.

Det ble en fin tur. Det var rundt 20 grader ute, lummert og litt regn. Selv om vi gikk uten regnklær, ble vi ikke videre våte.

Vi tok de 10 postene i Sælandsskogen først. Det tok oss ca. 50 minutter. Da hadde vi tilbakelagt ca. 3 km. Høydeforskjellen mellom laveste og høyeste punkt var bare 30 meter, så det var ikke den store anstrengelsen.

B16
B15
B08
B07
B06

Etterpå kjørte vi til Limaheiene. Vi parkerte ved Limavatnet og fulgte en merket løype opp til Hengjafjellet, der den eneste posten vi hadde igjen i det området, befant seg. Turen tok oss i underkant av 40 minutter. Vi tilbakela ca. 2.7 km. Høydeforskjellen mellom laveste og høyeste punkt var på ca. 110 meter, så vi fikk pusten litt mer opp på denne turen enn den første.

B22
B21

Tilbake ved bilen igjen kjørte vi hjem for å spise middag og følge med på ettermiddagens nyhetssendinger om terroristangrepet i i Oslo og på Utøya.