Aksjon i Selbu

Søndag 26 juni 2011 var jeg ute og gikk tur med hundene i Rinnleiret i Verdalen. Det var kursstart klokken 18:00 og jeg var på vei for å sette hundene inn i bilen igjen da jeg fikk beskjed om at det var aksjon.Alle på A-trenlaget som var ankommet leiren skulle avgårde. Jeg gjorde meg klar med både Odinog Speedy i bilen. Det var en 17 år gammel gutt som var savnet. Han var i Selbu i forbindelse med Selbufestivalen. Med meg i bilen fikk jeg Halldis Gruer. Koselig. Jeg søkte først en teig med Odin. Det var langs en bilvei og en del hager, så søket forgikk i line. Etterpå søkte jeg i Selbu sentrum med Speedy, nå var det langt på natt så Speedy kunne  søke mere fritt. Det samme kunne Odin i siste teigen. Nå var det blitt lang ut på morgenkvisten og vi avsluttet for å dra tilbake til leiren for å hvile litt. Gjett om jeg var glad for å slikt godt selskap i bilen. Vi var kjempetrøtte men det hjalp å ha noen å prate med. Jeg var vel fremme i Rinnleiren i fire-halv fem tiden. Hundene måtte få mat og bilen ryddes for vi skulle avgårde igjen i halv tolv tiden på mandag for å søke videre.

På mandag var jeg alene i bilen med Odin og Speedy. Vi kjørte samlet på en lang rekke. På mandag søkte vi av to teiger. Speedy fikk søke den første som tok lengst tid. Speedy hadde en markering ut i vannet og en annen hund i båt hadde også markering der. Siste teigen fikk Odin gå. Begge disse teigen var slik at hundene stort sett kunne søke uten å være i line. Vi var tilbake i Rinnleiret i halv elve tiden om kvelden.

Gutten ble senere funnet omkommet i vannet/elvemunningen. Det var langt fra der Speedy og den andre hunden som var i båt hadde en markering, men her hadde en annen hund fra NRH og to hunder fra politiet hatt markering ut mot vannet første dagen vi søkte. Hva Speedy og den andre huden som søkte fra båt markerte på vet vi ikke, men det var en kraftig reaksjon fra begge hudene på samme stedet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.