Leting på Taumevatn

Søndag den 13. februar blåste det opp til et forrykende uvær oppe i fjellet. Torsdag den 17. februar ble tre tyske turister funnet omkommet på Taumevatn oppe i Sirdalsheiene. Fjerdemann var sporløst borte. Vi meldte oss til å delta i et søk etter den savnede lørdag den 19. februar.

Vi – Tone, Bjørn, Aud og Kaare- møtte opp grytidlig om morgenen for å få scootertransport inn til Taumevatn. Det var vel 20 kuldegrader ute og et flott vær.

Vi fikk i oppgave å søke av området sørvest for Taumevatn-hytta, i tilfelle den savnede hadde prøvd å finne hytta men gått forbi den. Patruljer fra Røde Kors og Folkehjelpen skulle søke av snøfonner ute på selve vannet med søkestaver.

Vi avsluttet søket i fem-tiden om ettermiddagen. Søket var dessverre resultatløst. Søket pågikk i enda 1-2 dager før det ble avsluttet. Politi og frivillige søkte imidlertid videre enkelte helger utover våren, etterhvert som snøen smeltet, og til slutt ble den savnede funnet ute på Taumevatn, ikke langt unna stedet de tre andre ble funnet på.