Søk etter padler i Kvernevik

Tidlig søndag morgen ringte telefonen. NRH ALARM stod det på skjermen. En 52 år gammel mann var savnet i Kvernevik-området etter en kajakk-tur dagen før. Vi spratt opp av senga, iførte oss passende klær og kom oss ut. Leteområdet lå like utenfor stuedøra.

KO var etablert ved brannstasjonen i Kvernevik. Vi fulgte turstien fra Københavnerbukta til brannstasjonen, og søkte av området mellom denne og havet på veien. Ved Monumentet traff vi et par stykker fra Røde Kors på en ATV. De hadde funnet kajakken og padleåren til den savnede ved Monumentet utpå natten, og mente at sannsynligheten for at den savnede befant seg i dette området, var stor.

Vi gjorde imidlertid ingen funn på veien mot KO, og i KO ble vi bedt om å fortsette søket mellom turstien og havet helt til Vistnes.

I marinaen ved Viste traff vi noen kjentfolk som mente at den savnende trolig var ført nordover med havstrømmen. Vi ba dem kontakt KO, og en stund etterpå hørte vi KO gi de andre hundeførerne om å trekke inn til KO for tildeling av nye søketeiger. Vi nærmet oss da Vistnes.

Noen minutter senere kom imidlertid en ny beskjed. Den savnede var funnet av noen hobbyfiskere i området utenfor Tananger, dessverre død, og Kystvakten var på vei etter ham.

Vi fikk beskjed om å trekke inn til KO igjen, og tilbake i KO tok vi oss tid til en kort debrief før vi avsluttet aksjonen.