Leteaksjon i Birkenes

Et stykke utpå søndag morgen gikk alarmen igjen. En 50 år gammel kvinne var savnet fra hjemmet sitt i Birkenes utenfor Kristiansand.

Vi var framme ved KO, som var etablert ved hjemmet til den savnede, litt utpå ettermiddagen. Paul satt i KO, og tildelte alle hundeførerne teiger umiddelbart. Aud fikk sin første teig på østsiden av elva som renner gjennom Birkenes, Kaare et stykke opp i terrenget på vestsiden av elva. Etterpå fikk vi tildelt hver vår teig et stykke opp i terrenget på østsiden av elva.

Terrenget var for det meste veldig kupert og tett, så tett at det til tider var vanskelig å ta seg fram. Men vi fikk da dekket de mest relevante områdene av teigene.

Etter at vi var ferdig med de siste teigene, fikk vi beskjed om å møte John ved et vann litt lengre opp i terrenget. Han befant seg der sammen med et par synske personer, som mente at de kunne «se» den savnede i dette vannet, og Odin hadde kommet med en markering. Ingen av våre hunder viste noen interesse for vannet, men i og med at det var flere personer i nærheten da vi søkte av området, ga vi KO råd om å sende en ny hundefører oppom neste dag. Deretter satte vi kursen hjemover igjen. Det var tidlig morgen før vi kunne krype til køys.

Leteaksjonen pågikk et par dager til, uten resultat. Våren 2011 ble imidlertid den savnede funnet i elva, ikke langt unna hjemmet sitt.