73 år gammel kvinne savnet i Fyresdal

Ca. kvart over sju om kvelden ringte alarmtelefonen. En 73 år gammel kvinne var savnet i Øvre Birtedal i Fyresdal. Vi kjørte avgårde ca. 20:30, etter å ha smurt oss litt mat og fått kokt litt kaffe.

Vi var fremme i Birtedal kl. 00:30, og ble tildelt teiger med en gang. Aud og Kaare bestemte oss for å søke sammen. Det var blitt ganske så mørkt ute, og vi var ukjente i terrenget.

Etter en times søk kom Speedy inn med en genser. Kaare rapporterte funnet inn til KO. Den viste seg å tilhøre en som hadde deltatt i et lag som hadde søkt av området tidligere. Litt senere utpå natta kom Speedy inn med melding igjen. Det viste seg at han hadde funnet Rune Håheimsnes og Leo. De hadde fått tildelt naboteigen.

Resten av natta forløp begivenhetsløst. Vi returnerte til KO utpå morgenkvisten etter å ha gjennomsøkt våre teiger.

Vi dro ut til en ny teig umiddelbart etterpå. Etter et par timers søk var vi imidlertid så trette at vi returnerte til KO for å få litt søvn. Der traff vi flere hundeførere fra Vestlandet såvel som Østlandet. Vi fant etterhvert roen og fikk oss et par-tre timers søvn ute i fint solskinn.

Etterpå søkte vi av resten av teigen som vi hadde begynt på samt et par til, uten noen funn, før vi måtte returnere til Stavanger. Vi var hjemme igjen kl. 22:30. Leteaksjonen fortsatte noen dager til, uten resultat.

Den savnede ble funnet et par måneder senere nesten 20 km fra sist kjente punkt og langt unna søksområdene, i nærheten av en turisthytte.