Leteaksjon ved Prekestolen

I dag ble vi utkalt til en aksjon i Prekestolområdet. Vi fikk meldingen ca. ti på åtte om kvelden.

Vi kom frem til KO på Prekestolhytta ca. kvart over ti, men ble bedt om å avvente. Paul, Tone og Sven Magnus rakk fergen før oss. Vi kom oss med neste ferge, som gikk timen etter. Da vi kom oppover til KO var de andre allerde i søk sammen med en politihund-ekvipasje. Det var også lag ute fra Norsk Folkehjelp. De skulle gå langs stiene innover mot Prekestolen, og søke av området der det var blitt gjort funn av en bag og en pressening/plastduk.Vi måtte vente i KO fordi det ikke var plass til flere ute i søk i det aktuelle området.

Etter at de andre hadde søkt av området og ikke funnet indikasjoner på at det var mennesker i området, fikk vi beskjed om å dra hjem. Ingen var heller meldt savnet, så det var den mystiske bagen som hadde utløst aksjonen.

Vi rakk siste fergen hjem. Den gikk fra Tau kl. 2. Vi var hjemme kvart over  tre (på natten). Vi pakket ikke ut av bilen i tilfellet det skulle bli en oppfølging i dag, men nå har vi fått beskjed om at aksjonen er avblåst. Det står også å lese i Stavanger Aftenblad og Strandbuen. Journalisten fra Strandbuen pratet vi med i KO.