En fantastisk uke

Etter leteaksjonen nord for Folgefonna 26.08.07 dro resten av gjengen fra NRH hjem. Vi hadde ferie og dro derfor tilbake til Dyranut.

Det var godt å komme til Dyranut og få dusjet og varmet seg. Det var surt og kaldt på fjellet, selv for oss som bare var ute i noen timer og hadde varme, tørre klær å gå i. Vi slappet godt av resten av søndagen og tok en tidlig kveld.

På mandag fikk vi oss imidlertid en fin fjelltur igjen. Vi våknet til snødekte biler, men snøen forsvant fort selv om værert var ganske ruskete til tider. Vi tok turen fra Dyranut til Bjoredalshytten. Vi fulgte den merkede turstien innover. Vel fremme ved Bjoredalshytten satt vi i le for vinden i solveggen og spiste nisten vår. På vei tilbake gikk vi litt på kryss og tvers gjennom treningsområdene våre på begge sider av veien og opp på en topp ikke langt fra Dyranut slik at vi fikk utsikt utover hele dalen (så lenge det varte, det ble  tett snøfokk etterhvert). Det var godt å komme i hus igjen etter turen som ble på nesten på 15 kliometer.

Vi var på Dyranut helt til tirdags morgen. Da måtte vi til Geilo en tur. Aud måtte kjøpe inn ny Gore-Tex bukse siden hun fikk buksen ødelagt under aksjonen på søndag. Etter en stopp i Geilo kjørte vi videre til Raggsteindalen. Vel en mil fra Geilo tok vi av veien til Gol og fulgte veien mot Hol og Aurdalen (riksvei 50). Etter et par mil tok vi av en smal vei som førte frem til Raggsteindalen Fjellstue. Vi hadde tenkt å gå derfra til Finse og overnatte på Finse for så å gå tilbake på torsdag, men DNT hadde ikke plass for hunder hverken ute eller inne. Det samme gjaldt hotellet. Da verten på DNT-hytten i tillegg begynte å minne oss på om loven som sier at en ikke skal forlate hunder uten tilsyn, var beslutningen enkel: Å
bli på Raggsteindalen Fjellstue.Vi ankom fjellstuen et stykke utpå ettermiddagen. Fjellstuen var kjempefin, og lå i et flott turområde. Etter å ha pakket ut, måtte vi bare komme oss ut. Vi gikk en tur på ca. 7 kilometer etter en umerket sti.

Været hadde vært bra hele dagen, men det skyet litt til mens vi var ute og gikk.Vi gikk så langt at vi kunne se ned i Yngelsdalen. Også på Raggsteindalen Fjellstue fikk vi treretters middag, skikkelig fjellkost. Det var nydelig. Første dagen fikk vi pureeløksuppe, stekt laks og fjellørret og tilslørte bondepiker til dessert.

Onsdag våkner vi til et blandet vær. Solen skinte innimellom. I neste øyeblikk var det snø i luften.Temeraturen var vel en tre til fire grader nede i Raggsteindalen. Vi fant ut at siden det ikke ble noen Finse-tur på oss, ville vi bruke dagene til å gå et stykke langs de merkede
stiene, deretter returnere til Raggsteindalen. Onsdag satte vi kursen innover løypa mot Haugastøl. Målet var Lordehytten som ligger på 1622 meter. Det ble en tur med god stigning og til dels ganske rusket vær, men det var verdt det. Det var fantastisk å se
Lordehytten og tenke på at den  ble bygget for en engelsk lord ca. 1880. Det var ikke mye luksus der. I Lordehytten var temperaturen rundt null grader, så etter å ha spist skyndte vi oss ned til Raggsteindalen i gjen. Det ble en tur hvor knærne fikk kjørt seg, både oppover og nedover. Turen ble på ca 16 kilometer. Vel nede fikk vi aspargessuppe og elgkarbonader med fruktcoktail til dessert. Til det hele smakte det godt med en kald pils etter å ha gått seg god og svett.

På torsdag var det kjempevær. Vi gikk stien inn mot Geiterygghytten. Vårt mål var Yngelsvannet. Vi kunne ikke gå så langt fordi vi skulle hente jentene på Geilo. Men her var terrenget mye lettere å gå i enn terrenget opp mot Lordehytten, så det gikk unna. Turen ble på ca. 15 kilometer. Selv med en times pause i solveggen ved varmehytten ved Yngelsvannet var vi tidlig nede og hadde god tid til vi skulle hente jentene. Vi spiste middag etter at vi hadde hentet jentene. På menyen stod kremet tomatsuppe, kjøtt og medisterkaker. Hva som var til dessert, har gått i glemmeboken.

På fredagen ble jentene med oss på tur. Denne gangen var det stien til Finse som vi skulle følge et stykke. Jentene var kjempespreke, så vi gikk 7-8 kilometer innover før vi tok pause. Vi snudde ved Nordbotn. På veien tilbake til Raggsteindalen møtte vi Eva, Auds lillesøster, og vår svoger Johnny. Sammen tok vi oss en god pause før vi fortsatte tilbaketuren. Da vi kom til Raggsteindalen Fjellstue var også storebror Alf og fruen, Vivi kommet. Med seg hadde de yngstedatteren Vibeke og kjæresten Håkon. Vi koste oss alle sammen litt ute i solen før vi som hadde vært på tur, dusjet og skiftet, og de andre pakket ut før middag. Det ble nok en deilig middag med koks laks til hovedrett og etterpå samling i peisestuen med hele gjengen før vi avsluttet kvelden med en spennede diskusjon på rommet til Eva og Johnny.

Lørdagsmorgen, etter en deilig frokost og med smurte lunsjpakker på plass i sekken, la vi alle ut på tur langs stien til Geiterygghytten. Vi gikk tre til fire kilometer før vi tok lunch. Det blåste sterkt, så vi klarte ikke sitte så lenge før vi satte kursen tilbake til fjellstuen. Det var skikkelig kjekt å være så mange, og vi prøvde å ta hensyn til at ikke alle er like vant med å gå i fjellet, for at vi alle skulle ha det kjekt og gå samlet. Tilbake på fjellhytten fikk vi nok en nydelig middag, nemlig roastbiff. Etterpå samlet vi oss i peisestuen igjen for å spilte Geni. Det var virkelig trivelig. Etterpå satt de som ikke hadde tatt kvelden en stund på rommet til oss.

Søndagen hadde vi ikke så god tid på oss. Det var lunsjbuffet kl. 14 00. Til da ville vi ha dusjet og pakket slik at vi kunne begynne hjemturen rett etterpå. Ungdommen var plaget av gnagsår og ville rusle en tur langs veien. Alf og Vivi hadde lyst til å plukke blåbær. De klarte å få med seg imopnerende 7 liter før lunsj! Eva, Johnny og vi gikk en tur på stien inn mot Finsehytten. Det blåste skikkelig og regnet litt også. Vi fant imidlertid en plass med god ly for vinden og jammen tittet ikke solen litt frem og varmet. Etter en deilig lunsjbuffet satte vi alle kursen hjem hver til sitt. Men først reserverte vi plass der til neste år også. Dette var en suksess som vi vil gjenta. Forhåpentlig får vi med oss Auds nest eldste bror, Odd, og samboeren Linda også til neste år.