En travel men kjekk helg

Fredag kveld satte vi kursen mot Østlandet for å delta i Henriks konfirmasjon i Sande og  for å hente flyttelasset til Hilde Marie.

Pga. flytteprosjektet til Hilde Marie kjører vi med en diger kassebil fra Avis, en Citroen Jumper med en lastekapasitet på 10 kubikkmeter. Den var grei nok. Komforten var upåklagelig, med klimaanlegg og annen luksus. Motoren var ikke  den kraftigste, men god nok til å holde god fart i motbakker og kjøre forbi søndagsbilister. Vi brukte ca. 6 timer fra Kvernevik til Sandefjord, hvor vi har overnattet.

Lørdag morgen kledde vi oss om til konfirmasjonen etter frokosten. Gradestokken viste da godt over 25 grader, allerede, og solen skinte fra en skyfri himmel. Hjelpe oss, dette blir en varm dag, tenkte vi.

Kl. 10 sjekket vi ut av hotellet, Clarion Atlantic, for å kjøre til Sande kirke, der konfirmasjonen foregikk. Det var greit å komme seg bort fra hotellet. Det var dyrt og dårlig. Stordalen, rydd i eget rede før du tar fatt i andres!

Det viste seg å være vel 6 mil fra Sandefjord til Sande, noe lengre enn opprinnelig antatt. Vi strevde litt med å finne parkeringsplass utenfor kirken, men var til slutt så heldige å få overta plassen etter et par damer som hadde vært på handletur.

Utenfor kirken stod konfirmantene allerede oppstilt, også Henrik. Det var fristende å gå bort til ham, men vi fant ut at vi ikke ville forstyrre ham midt blant de andre konfirmantene, og gikk derfor inn i kirken. Kirken var ikke stor, og de fleste benkene var reservert den nærmeste familien til konfirmantene. Vi fant oss imidlertid plasser på en ekstra rad bakerst i lokalet, og fulgte konfirmasjonen derifra.

Presten så ut som en ungdom som knapt var tørr bak ørene, men han holdt en preken til ettertanke og ba noen bønner som vi ikke har hørt maken til før. Det er f.eks. første gang vi har hørt de norske veimyndighetene nevnt i en kirkebønn.

Etter at gudstjenesten var over dro vi hjem til familien Kjeldsberg. Der ble vi servert kaker av ulike slag, drikke og kaffe. Drikken kom godt med. Vi følte oss nesten dehydrerte etter gudstjenesten.

Litt før kl. 15 satte vi kursen for Stamkafeen i Sande sentrum. Der ble vi servert en deilig middag, dessert og kaker. Besteforeldre fra tre sider – farmor, opprinnelig mormor og ny mormor – holdt taler for Henrik. Henrik pakket opp og gliste bredt over mottatte gaver.

Klokken sju takket vi for oss og satte kursen for Oslo og Hilde Marie. Tante Karen ble med. Det var kjekt for både henne og Hilde Marie. Det var så lenge siden de sist hilste på hverandre, at de knapt kjente hverandre igjen.

Tante Karen satte kursen for Lillehammer og mor litt før kl. 23. Vi fulgte henne til Sentralstasjonen.

Søndag morgen bar vi først flyttelasset til Hilde Marie ned fra 5. etasje og ned i gården. Derifra bar vi den ut i bilen.

Før vi dro spiste vi frokost sammen på kafeen i første etasje i gården som Hilde Marie bor i. Det var skikkelig kjekt. Det var nesten som å sitte i syden. Innehaveren har spesialisert seg på å lage ulike kaffevarianter. Kaffen var veldig god. Det samme var resten av frokosten.

Vel ferdig med den sa vi farvel til Hilde Marie. Hun kommer til Stavanger på tirsdag. Fredag setter hun og Paul kursen mot Miami. De skal være der i tre uker, hos familien til Paul.

På tilbaketuren kjørte vi over Suleskar. Det gikk radig. Vi var hjemme i Stavanger ca. 7 timer etter at vi sa ha det til Hilde Marie, og har nå pakke ut av bilen og returnert den. Vi stanset kun på Valle på turen hjem. Der spiste vi middag.