The Golden Circle

Vi ble hentet utenfor hotellet av en oppsamlingsbuss i ni-tiden. Denne bussen kjørte rundt og hentet folk fra forskjellige hotell.

Så bar det avgårde. Været kunne vært bedre. Det var omtrent stiv kuling og litt regn. Skyene hang langt nede i fjellene, og sikten var ikke så god. Vi var glad for at vi hadde tatt med skikkelige klær og ull under. Det var nok ikke alle som var rustet for en tur i slikt vær.

Første stopp var Green House Village. Her dyrker de grønnsaker og blomster i drivhus. I tillegg selger de souvenirer. Aud måtte prøve noen av disse.

Videre bar det avgårde for å se på et vulkankrater kalt Kerið. Så var det opp til Gullfossen. Det var et fantastisk syn. Men vinden tok godt der oppe, og vi følte at det var rett før vi ble tatt av vinden.

Så var det geysirer og varme kilder som skulle beskues. Det var utrolig fascinerende å se på hvordan dampen bygde seg opp for så ut sprute ut i luften. Her spiste vi en deilig lunsjbuffet på en restaurant.

Etterpå satte bussen kursen mot Þingvellir National Park. Her ble det holdt allting, og her kan en se hvordan platene under Island dras fra hverandre slik at Island med tid og stunder (ikke i morgen) vil bli delt i to.

Så var det tid for hjemturen. Det var godt å komme tilbake til hotellet og få tatt seg en varm dusj etter denne turen. Vi kledde oss om og gikk ut å spiste på et hotell som het Odinsve. Her spiste vi en gourmetmiddag. Da regningen kom, lukket vi øynene. Maten var kjempegod.