Den blå lagune

Den 16 mai reiste vi fra Norge til Island på sølvbryllupsreise. Årene går fort, gitt.  Reisen forløp uten noen problemer. Vi landet trygt i Reykjavik. Her ble vi hentet av en buss som kjørte oss rett til den Blå Lagunen.

Vi tok denne helgen og feiret 25 år i den hellige ektestand litt på forhånd. Dagen vår er egentlig den 22 mai kl. 15:30, men det passet fint å ta en langhelg nå.

Det var deilig å synke ned i det varme vannet i den Blå Lagune og kjenne varmen myke opp støle reisemuskler.

Etterpå ble vi hentet av bussen og kjørt til hotellet. Vi skulle bo på Leifur Eriksson Hotel. hotellet lå ved en kirke som var synelig fra alle kanter av Reykjavik.

Det var ikke noe luksushotell, ikke engang med internett, men det var rent, lå sentralt og i bunn og grunn greit nok. Vi hadde uansett ikke planer om å tilbringe dagene inne på hotellrommet.

Etter at vi hadde satt fra oss koffertene – det var ikke mye skapplass på rommet – satte vi kursen mot sentrum for å finne en plass å spise. Vi fant en tøff plass, som vi tror het Yop.

Vi bestilte hver vår T-bonesteak til middag. Det viste seg å bli den dyreste og seigeste T-bonesteaken som vi noensinne hadde smakt. Men vi ble mette.

Etterpå var det tid for å dra tilbake til hotellet. Det var godt å krype til køys. Klokken var da passert ett norsk tid. Island ligger to timer bak Norge tidsmessig, så den islandske klokken viste ikke mer enn 23. Og ute var det fortsatt lyst.