Savnet spanjol ved Prekestolen

Kl. 14:30 idag ringte Paul med spørsmål om Speedy og jeg kunne rykke ut på en leteaksjon ved Prekestolhytta. Aud og Odin kunne ikke delta, da Aud har influensa. Svaret var selvsagt ja.

Før kl. var 15:00 var Speedy og jeg på vei. Vi kjørte til Lauvik for å ta fergen over til Oanes. Vi var framme ca. halv fire, og stilte oss fremst i fergekøen sammen med Paul og Tone.

Klokka kvart på fire gikk fergen. Et sted mellom klokken kvart over fire og halv fem var vi framme ved Prekestol-hytta og KO. Vi fikk da stort sett bare bekreftet det vi allerede visste, nemlig at den savnede var en spanjol på ca. 30 år, som hadde vært med i et lite, guidet følge av spanjoler som skulle til Prekestolen. Den savnede var blitt sliten på veien og etterlatt. Han hadde fortalt de andre at han enten ville gå ned igjen eller fortsette etter å ha hvilt seg litt. Siden hadde de ikke sett ham.

Vi delte området oss imellom. Speedy og jeg ble med en kjentmann ved navn Yngvar. Vi fikk i oppgave å søke av området mot Neverdalsskaret.

Vi var i søk før klokken var fem. Etter å ha gått i vel en halv time fikk vi imidlertid beskjed om at vi kunne trekke inn igjen. Den savnede var kommet til rette igjen, i resepsjonen på hotellet sitt i Stavanger. I følge NRK hadde det opprinnelig vært 13 stykker i følget. I følge Stavanger Aftenblad hadde den savnede meldt at han var i god behold kl. 17.

Vi berget på veien et par forlatte selbuvotter, som Speedy fant på en stein ved stien. I tillegg møtte vi fire forpjuskede polakker som en fotpatrulje fra Folkehjelpen hadde møtt på stien til Moslivarden og et par, med hund, som hadde vært på platået.

Vi var nede i KO igjen ca. ti på seks, på fergen klokken halv sju og hjemme igjen klokken halv åtte.  På veien hjem hadde Speedy og jeg også selskap av en riktig så trivelig kar fra Folkehjelpen. Han hadde allerede deltatt på et par aksjoner denne påsken med båt. Han og 4-5 andre pluss familien hadde vært i påske-beredsskap på Folkehjelpens leir på Finnøy.