Leteaksjon i Lyseheiene

Vi fikk kl. 22 den 18.9 beskjed om stille på politihuset i Stavanger kl. 5 om morgenen den 19.9 kl. 5. En 21 år gammel mann var savnet i Lyseheiene.

Kl. halv åtte var vi – Paul, Aud, Kaare og to politimenn fra hundepatruljen – i søk. Vi avsluttet søket ca. kl. 14:45, etter å ha gått et sted mellom 12-14 km i et heller røft terreng. Kl. 18:30 var vi hjemme igjen.

Den 20.9 returnerte Aud til området, denne gang sammen med Kristin. Vi møtte i KO i Lysebotn i åtte-tiden. Vi fikk utdelt teiger langt inne på fjellet, men fikk beskjed om å vente i KO til vi fikk helikopter-løft ut. Ca kl. 12 fikk vi skyss med Sea King’en. Etter ca en time i søk, fikk vi beskjed om at aksjonen var over. Sea King’en prøvde å hente oss, men de kunne ikke lande der vi var. Med ønske om god tur hjem forsvant den ut over fjellkanten på vei tilbake til Sola. Da hadde vi tre timers marsj foran oss.

Vi ble hentet ved «Ørneredet» av politet, og fikk skyss ned til bilen som stod i Lysebotn.