Leteaksjon i Øvstabø

Like etter treningen lørdag ble vi bedt om å rykke ut til en leteaksjon etter en savnet jeger i Hunnedalen. Vi satte umiddelbart kursen oppover dalen.

Vi parkerte bilen på Øvstabø. Der hadde politiet etablert KO. En jaktkamerat fortalte hvor han hadde sett vedkommende sist, og en kjentmann møtte opp for å lose oss opp i fjellet. Det var etterhvert blitt så mørkt at det ville være farlig å gå alene. Like før vi skulle dra, hørte vi skudd oppe i fjellet. Kjentmannen sa at han trodde at han visste omtrent hvor skuddet kom fra. Vi og 8-10 andre strente oppover fjellsiden i høyt tempo. Etter vel en times marsj hørte vi rop. Speedy forsvant umiddelbart, og varslet med høye bjeff at han hadde funnet jegeren i god behold. Speedy strevde med bakvind og overvær av de mange som fulgte med, men gjorde allikevel jobben sin. Saken ble såvidt nevnt i nettavisutgangen, men godt dekket i papirutgaven av Stavanger Aftenblad