Leteaksjon på Hana

Vi fikk beskjed om aksjonen lørdag morgen. Da tikket flere SMSer inn på mobiltelefonene våre. Vi hadde overnattet i telt på Stemmeheia på Tjørn, og der var mobildekningen ikke helt god. I følge de meldingene som vi da mottok, var en 74 år gammel mann savnet på Hana.

Speedy og Kaare satte umiddelbart kursen for byen igjen, mens Aud og Odin ble med Sven Magnus opp til Folkehjelp-hytten på Tjørn for å trene’,’Lørdag formiddag søkte Kaare og Speedy av skogsområdene mellom Hana og Aspervika. Paul og Dino hadde vært ute på søk natt til lørdag, men var tilbake igjen allerede i 12-tiden på lørdag. Vi søkte da sammen først av noen bratte, skogskledde heng mellom Aspervika og Hanafjellet. Deretter søkte vi sammen med Nina og Ria av noen stier som gikk fra Gramstad til Hana. Søndag søkte vi av lien mot Gandsfjorden fra Gramstad til Hana. Da var også Aud med. I 12-tiden på søndag fikk vi beskjed om at den savnede var funnet nedkjølt men i god behold noen hundre meter fra hjemmet. Han hadde tydeligvis vært i bevegelse store deler av tiden. På debriefingen møtte sønnen til den savnede opp for å takke letemannskapene. Det gjorde inntrykk …