Trening i Hetlandsskogen

I dag var Kaare og jeg i Hetlandskogen. Hundene har fått kennelhoste. Spesielt Ty fikk det litt hardt, Frigg mye mindre. Vi tobeiente er ikke helt gode vi heller.

Vi la ut en gjenstand og et spor på 4-500 meter pluss to til tre sporoppsøk til hver av hundene.

Ty fikk 5-6 slag før han fant sekken. De første par hundre meterne gikk greit. Så begynte han å hoste. Selv etter å ha hvilt litt fortsatte han å hoste, så da avbrøt vi sporet.

Frigg fant liggeunderlaget og meldte fint med fastbittet på dette. Hun tok sporet fint. Aud var imidlertid helt pest da vi kom til toppen av bakken og klarte ikke helt å følge med. Hun har nok gått av sporet et stykke, men tok det opp igjen en 20 meter før vi fant Kaare. Det var vill jubel.

Selv om Ty ikke er helt frisk, tok vi også sporoppsøkene. Det første gikk greit. Det andre slet vi litt med pga. at far ikke hadde fått helt med seg opplegget. Det tredje gikk helt fint.

På sporoppsøkene var Frigg snar til å søke inn i terrenget etter sporet. To av disse gikk i kanten av en grusvei. Dette skal vi trene mer på.

Det var øse pøse regn og med både firbeiente og tobeiente som ikke er helt i form var det godt å sette kursen opp mot hytta litt tidlig i dag. Men både hunder og eiere var svært fornøyd med at vi fikk gjort litt.

Nå hviler hundene godt og vi har fyrt opp badstua. Det begynner også å bli varmt i hytta.