Lavinesamling på Hovden

Fredag 01.03,19 satte vi kursen mot Hovden for å delta på lavinesamling. Vi ankom leiligheten vi skulle bo i ca 1600 på fredagen. Vel installert fikk vi beskjed om at vi måtte kjøre litt over fem mil til for å komme frem til treningsfeltene. Det var så lite snø at vi måtte kjøre til Haukeliseter for å finne nok snø. Kaare og jeg skulle være på et lag som skulle grave ut snøhuler til A-prøver som skulle avholdes på søndag. Ellers koste vi oss god med reker på fredagskvelden. En treningskamerat hadde med nydelige reker fra Kristiansand med oppover. På lørdag kjørte vi av gårde litt forbi Haukeliseter. Vi ankom prøvefeltet og fant flere plasser med nok snø til å grave ut tilfredsstillende huler. Det ble imidlertid litt av en jobb for snøen var steinhard, men etter en god del jobbing var hulene klare. Vi fikk trent litt og fikk to slipp hver på treningshulen. Både Ty og Frigg var kjempeflinke :). På lørdagskvelden koste vi oss med felles tacomiddag. Vi var imidlertid tidlig i seng hele gjengen for vi måtte tidlig opp på søndag. Noen av oss skulle være gravemannskap og andre figuranter for søndagens prøver. Det var veldig kjekt å være gravemannskap å få se på prøvedeltakerne og høre på dommerkommentarene. Kaare og jeg måtte dra etter figurantskifte for vi måtte kjøre tilbake til Sirdal for å hente noe på hytta, ellers kunne vi kjørt om Røldal som var en kortere vei hjem. De andre ble igjen og fikk ei økt på søndagen også. Selv om vi ikke fikk trent egne hunder på søndag var det likevel en skikkelig koselig og læringsrik helg.