Sportrening på Flassavatn

På denne vindfulle og væromskiftende lørdagen var vi en gjeng som møtte ved Flassavatn for å trene spor.

Jeg la først et spor til Frigg over et område hvor det hadde gått både kyr og folk. Sporet var ikke langt, kanskje 200 meter. Jeg hadde lagt ned en gjenstand og slutt. Da vi gikk over gjerdeklyveren og inn i området så det svært lovende ut. Frigg plukket opp sporet mitt og satte av sted i riktig retning. Så ble både hun og jeg usikker . Frigg gikk i riktig retning men hadde ikke funnet noen gjenstand. Jeg begynte å lure på om jeg gikk der eller der, og det ble litt tulliball. Uansett visste jeg helt sikkert at jeg hadde gått overt gjerdeklyveren ut av området med kyr og fra der gikk sporet til Frigg veldig grei. Vi fikk dermed en knall avslutning på dette sporet.

Neste spor var lagt i et område hvor andre ekvipasjer hadde gått spor før som de nå var ferdig med. i tillegg var det kryssinger omentrent samtidig med at sporlegger la ut sporet. Dette sporet ble ikke gammelt. Kanskje litt over en halv time? Da vi gikk bort dit sporet startet var det en flokk med sauer som gikk og beitet der sporet gikk. De var der ikke da sporet ble lagt. Det positive var at Frigg brydde seg lite om sauene. Hun gikk litt ned i gjeterstilling, men viste ikke tegn på at hun ville jage dem. Vi fant sporet og hun satte av gårde. Ved en kryssing ( jeg er ikke sikker på om det var første fordi det var gått flere spor i området tidligere) så ville hun dra ned mot veien. Ved hjelp av spor legger kom vi oss på rett kurs. Frigg gikk bra vider og fant slutten selv om hele saueflokken fulgte med. Hun koste seg med belønningen og brydde seg lite om dem. Det tenker jeg er bra. Fikk kommentar fra sporlegger om at jeg er litt rask til å følge med Frigg når hun leter etter sporet. En veldig god observasjon som virkelig tas med videre. Kjempekjekt å få slike tilbakemeldinger fra treningskamerater. Det trenger vi virkelig!! Vi er et lag og må stå sammen skal vi komme til målet om å få godkjent hund. Så tusen takk for tilbakemeldingen til sporlegger !!